En Sıcak Konular

''Böcek'' davasında ikinci duruşma yarın

3 Şubat 2015 11:25 tsi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine "böcek" tabir edilen dinleme cihazı konulmasıyla ilgili 13 kişinin yargılanmasına, Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine "böcek" tabir edilen dinleme cihazı konulmasıyla ilgili 13 kişi hakkında açılan davanın ikinci duruşması yarın yapılacak.
 
Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesinde, yarın saat 09.00'da başlayacak duruşmada, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlarından Mustafa Varank ile dosyadaki olaylardan haberi olduğu değerlendirilen, MİT görevlileri ve polislerin de arasında bulunduğu bazı kişilerin tanık olarak dinlenmesi bekleniyor.
 
Davanın ilk duruşmasında, sanıklar, eski Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanı Mehmet Yüksel, Erdoğan'ın Yakın Koruma Müdürlüğünü yapan Zeki Bulut,  Emniyet Müdürü Ahmet Türer, polis memurları Seyit Saydam ile Hurşit Gölbaşı savunmalarını yapmıştı.
 
Mahkeme, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakanlığın davaya müdahil olarak katılmasına karar vermişti.
 
Sanıkların 36 yıla kadar hapisleri isteniyor
 
Yargıtay üyeliğine seçilen eski Ankara Cumhuriyet Savcısı Durak Çetin'in hazırladığı iddianamede, Erdoğan'ın Başbakanlığı sırasında Resmi Konutu'nun 24 Kasım 2011-29 Aralık 2011, Keçiören'deki ikametgahındaki çalışma ofisinin ise 25 Kasım 2011-29 Aralık 2011 arasında dinlendiği belirtiliyor.
 
İddianamede, dinleme cihazlarının, 2011'de Başbakanlığın onayı ile MİT ekibinin Erdoğan'ın Keçiören'deki ikametgahı, AK Parti Genel Merkezi, Başbakanlık Merkez Bina ve Başbakanlık Resmi Konut'taki çalışma ofislerinde, gizli dinleme ve gözetleme sistemlerine karşı teknik arama çalışmaları sırasında, çoklu prizler içine yerleştirilmiş olarak bulunduğu kaydediliyor.
 
Sanıklardan Ali Özdoğan, Sedat Zavar, Serhat Demir, Ahmet Türer, Enes Çiğci ve İlker Usta'ya, "Başbakan'ı siyasi casusluk amacıyla dinlemek, kamu görevlisinin özel hayatın gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaları kaydetmek" suçları yöneltiliyor ve 21'er yıldan 36 yıl 6'şar aya kadar mahkumiyetleri isteniyor.
 
Sanıklar Harun Yavuz, İbrahim Sarı, Hurşit Gölbaşı, Seyit Saydam, Mehmet Yüksel, Zeki Bulut ve Hasan Palaz'ın ise aynı suçların işlenmesine yardım ettikleri savunuluyor.
 
5 sanık hakkında yakalama emri bulunuyor
 
Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianamenin kabulüyle birlikte sanıklardan Ali Özdoğan, Sedat Zavar, Serhat Demir, Enes Çiğci ve İlker Usta hakkında, "üzerilerine atılı suçların niteliği, kuvvetli suç şüphesinin varlığı ve CMK'nın tutuklamaya ilişkin 100. maddesinin 2. fıkrasındaki nedenler hususunda somut olguların bulunması göz önüne alınarak", oy çokluğuyla yakalama emri düzenlenmesine karar verdi, ancak sanıklar henüz yakalanamadı.

aa


Bu haber 370 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,963 µs