En Sıcak Konular

Devlet Bahçeli'den önemli açıklamalar

3 Şubat 2015 10:37 tsi
MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuşuyor.

MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuşuyor.

Başkanlık sistemi tartışmalarına değinen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türk milleti kutlu bağrından hiçbir zaman führer, firavun, çar, kayzer, duce çıkarmamış. Çıkmasına da müsaade etmemiştir. Faşizm ve despotizm bu topraklarda asla kök tutmamıştır. İmparatorluk tarihimizde bile istişare ön planda tutulmuş, padişahların tahta çıkış serüvenleri bir kurala bağlı kalmıştır. Türk milleti parlamenter sisteme doğru kademe kademe mesafe almıştır" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

MİSLİYLE HESABINI SORACAĞIZ

Emeklilerimizin bir hevesi bir hedefi vardır. O da ömrünün son demlerinde rahata ve huzura kavuşmaktır. MHP’nin de bir hayali ve iddiası vardır. Haram sultasına son vermek, emeklilerimizin yüzünü güldürmek, talihlerini güzelleştirmektir. Allah’ın izniyle bunu yapacağız. Emeklimize yan bakandan, sinsi sinsi dudak bükenden misliyle hesabını soracağız.

Yeminler çiğnenmek için değil tutmak içindir. Varsın birileri yeminlerini yutsun. Mutlaka ki MHP ne diyorsa yapacak, Rabbim izin verdiği sürece hayata geçirecektir. Vaatler sabahları esen meltem rüzgarları gibi değil, hillale yıldızın kader ortaklığı gibidir.

Yanlışta direnen ahmaklara, yolsuzlukta debelenen anarşist ruhlara Türkiye’yi teslim etmeyeceğiz. Rahmetle andığımız büyük düşünür Kaşgarlı Mahmut der ki, “dil ile düğümlenen diş ile sökülemez.” Emeklilerimizin iç yaralayıcı halleri istismar diliyle bağlanmanın, sakat icraatlarla ötelenmenin sonucudur. Emekli darboğazdadır. Emekliler peri perişandır. AKP zulmü emeklilerimizi adeta kavurmakta, hayatlarından bezdirmektedir. Parklar, caddeler, sokak araları, cami avluları mutsuz emeklilerle taşmaktadır.

3 kuruşla gün geçiren emeklilerimiz, 65 yaş aylığı alan mağdurlarımız unutulmuş, kenara itilmiştir. Bunun ne inançlarımızda, ne de milli kültürümüzde yeri vardır. 2015 Ocak itibariyle asgari ücretle yaşayan kardeşlerimiz 949 liraya mahkumdur. Memur emeklimiz, 118, SSK emeklimiz 1071, Bağkur emeklimiz ise 831 lirayla ayakta kalmanın çarelerini aramaktadır.

Dört kişilik bir ailenin yeterli beslenmesi için yapması gereken gıda harcaması aylık 1256 liradır. Bu tutar aynı zamanda açlık sınırıdır.

EMEKLİ BORCA BATIYOR

Bu durum karşısında içim yanarak belirtmem gerekirse emeklilerimizin alayı açlıkla boğuşmaktadır. İtirazı olan, bahane arayan varsa diyorum ki Halep oradaysa rakamlar buradadır. Giyim, kira, elektrik, su, yakıt, ulaşım, sağlık vb ihtiyaçlar için yapılması zorunlu harcama 4093 liradır. Buna göre emeklilerimize ek olarak milyonlarca çalışanımız da yoksulluk pençesi altındadır.

Emeklilerimizin cebine giren her kuruş zam faize, vergiye gitmektedir. Doğrudur 2002’ye maaşları kağıt üstünde artmıştır. Fakat gerçekte hiçbir anlam ve sonucu olmamıştır.

Bırakınız kıymayı, kuşbaşını ve diğer gıda ürünlerini AKP ekmeği dilim dilim azaltmış, emeklimizin sofrasını yağma etmiştir. Emeklimizin her lokması 12-13 yıl içinde pahalanmıştır. Neden, çünkü AKP emekliyi borca batırmış, krize sokmuş, elinde avucunda ne varsa gasp etmiştir.

Normal görmeyeceğimiz bu durum ayıptur, günahtır, zalimliktir. 17-25 Erdoğan kendisine eski parayla 1 katrilyon 370 liraya bir saray yaptırmıştır.

Emeklimizden alınan ayakkabı kutusuna girmiştir, yatak odalarından çıkmıştır. Rüşvetçiler götürmüş, emeklimiz batmıştır. Emekli kardeşim, sana diyorum, sana sesleniyorum. Susarsan, durursan, korkarsan, kanarsan, tepki vermezsen cebine giren karanlık eller daha da azacaktır. Emeklimizin maaşı kaçak sarayın karanlık 1150 odasına gömülmüştür.

Emekli kardeşim, çok istediğin halde torununa harçlık veremiyor, çocuklarına yardım edemiyor, boynu bükük geziyorsun. Kiradan kurtulamıyor, bir göz ev alamıyorsun. Bunları kabul etmiyor, emeklilerimizin sorunlarının çözümsüz ve sürüncemede bırakılmasını tüm gücümle reddediyorum.

Biz emeklilerimizi tebessüm ettirecek her teklifin arkasındayız. AKP emeklilerimizle ilgili tedbirleri aldı aldı. Aksi halde 7 Haziran’dan sonra MHP iktidarı hızır gibi yetişip emeklilerimizin elinden tutacaktır. Emekli kardeşim hüzünlenme, MHP kuşatmayı yara yara geliyor. Türk milleti bu kez gür bir sedayla MHP diyor. Millet ayağa kalkıyor. Zorba ve kara düzeni kaldırmak için MHP yıldırım gibi çakıyor. Unutma kaderin üzerinde bir kader vardır. AKP’yi kovacak gücün kaptan köşkünde 3 hilal pırıl pırıl parlamaktadır. Sözümüz söz herkesi kucaklayacağız. Sözümüz söz, Türkiye’yi kurtaracağız. Biz 17-25 Aralık’ın diliyle konuşanlara, 19 Mayıs’ın ruhuyla, 29 Ekim’in diliyle cevap vereceğiz.

PARLAMENTER SİSTEME ADIM ADIM GELDİK

Türk milleti kutlu bağrından hiçbir zaman Führer, firavun, çar, kayzer, Duce çıkarmamış. Çıkmasına da müsaade etmemiştir. Faşizm ve despotizm bu topraklarda asla kök tutmamıştır. İmparatorluk tarihimizde bile istişare ön planda tutulmuş, padişahların tahta çıkış serüvenleri bir kurala bağlı kalmıştır. Türk milleti parlamenter sisteme doğru kademe kademe mesafe almıştır.

KİM JONG'UN AYNISI!

Kaçak ve karanlık sarayda oturan Erdoğan, anayasayı delik deşik etmiş ve sicilinde beyaz nokta kalmamıştır. 10 Ağustos 2014 öncesinde defalarca Erdoğan’dan cumhurbaşkanı olmaz demiştim. Aynı görüşteyim, Erdoğan’dan cumhurbaşkanı olmaz. Cumhura baş olmaz bu zihniyete asla yakışmaz. Diyeceksiniz ki “ama Erdoğan şu anda o koltukta oturmaktadır.” Milli vicdanlarına sığmayacak kadar Türk milletini AKP’ye oy veren vermeyen şeklinde ayırıp, tarafsızlığı bilerek gözden çıkaran bu adamdan cumhurbaşkanı olur mu?

Kendine cumhurbaşkanı diyen bir şahıs nasıl olur da Kırşehir’de ve TÜMSİAD genel kurulunda bir siyasi parti için oy istemiştir. Demokrasiyle yönetilen herhangi bir ülkede bu tip bir küstahlığa nasıl tahammül edilecektir?

Kuzey Kore’ye bakınız. Görünüş haricinde Erdoğan’ın tıpkısının aynısını göreceksiniz. Körfez ülkelerine, Sudan ve bazı Afrika ülkelerine bakınız, Erdoğan benzerlerini mutlaka bulacaksınız.

Bu haber 490 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,685 µs