En Sıcak Konular

Sakka'dan ilginç ifade

14 Eylül 2007 23:56 tsi
Sakka'dan ilginç ifade Sakka, "11 Eylül olayını gerçekleştiren 6 kişi ile Yalova'da kamp yaptıkları zaman karşılaştım. Böyle bir saldırı yapacaklarını bilseydim, onlara 4 uçağı da Pentagon'a vurmaları tavsiyesinde bulunurdum." dedi.

El Kaide terör örgütü lideri olarak bilinen Louai Sakka, bugün 11 Eylül saldırıları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Avukatı aracılığı ile açıklama yapan Sakka, "11 Eylül olayını gerçekleştiren 6 kişi ile Yalova'da kamp yaptıkları zaman karşılaştım. Böyle bir saldırı yapacaklarını bilseydim, onlara 4 uçağı da Pentagon'a vurmaları tavsiyesinde bulunurdum." dedi.

Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi'nden yatan Sakka, savcıya hakaret ettiği gerekçesi ile hakkında açılan davanın bugün üçüncü duruşması yapıldı. Duruşmadan sonra Sakka, duruşma konusu dışında açıklama yapma isteğinde bulundu. Savcının izin vermesi üzerine Sakka duruşmadan sonra bir süre Avukatı Osman Karahan ile görüşerek açıklama yaptı.

Sakka, 11 Eylül 2001 tarihinde ABD'ye saldırı düzenleyenlerden 6 kişiyle Yalova'da eğitim yaparken karşılaştığını açıkladı. Sakka, konuyu şöyle aktardı; "11 Eylül saldırılarında uçakta bulunan 6 kişi Türkiye'de Yalova'da saldırılardan önce eğitim aldılar. Bunlar 2000 yılının başlarında Gökçedere köyünde bir otelde eğitim alıyorlardı. Yanlarında 20 genç daha vardı. Ben de orada onlarla karşılaştım. Böyle bir saldırı yapacaklarından kesinlikle haberim yoktu. O sıra saldırı ile ilgili herhangi bir şey söylemediler. Eğer bana söyleselerdi. Ben onlara 4 uçağın dördüyle de Pentagon'a vurmalarını tavsiye ederdim. Sivil hedeflere vurmalarını istemezdim. Bunlar otelden sabah çıkıp dağlara doğru koşuyorlardı. Poliste bunlardan şüphelendi. Bunların hepsini topladı. Pasaportlarını kontrol etti. Suç unsuruna rastlamayınca tekrar geri bıraktı. Bunlar eğitimlerini tamamlayıp gitikten bir yıl sonra 11 Eylül saldırıları gerçekleşti. Saldırılarda isimleri ve resimleri açıklanınca tanıdım. Bunlar Ahmet El Gabidi, Halit El Şehri, Salim El Mukaid, Settam El Sutami ve Gamidi isimden iki kişi idiler. Zaten giriş çıkışlar incelenirse bu kişilerin isimlerine rastlanırdı. Benim El Kaide ve 11 Eylül olayı ile bağlantım olsaydı bunları yönlendiriridim. Hiç kimse ile bağlantım yok. Benim felsefem sivillere zarar vermemek. Antalya'da İsrail Turis gemilerine saldırı düzenlemekle suçlandığım olayda da eğer böyle bişey yapmak isteseydim Antalya yakınlarında bunu gerçekleştirirdim. Ben sivillere zarar vermem."

Kendisini cezaevinde rahat bırakılması için açıkladığını belirten Sakka, kendisini hiç kimse ile bağlantısı olmadığını açıklamasında vurgulandı. Sakka'nın açıklamasının devamı şöyle: "Bunu açıklamamın sebebi, beni cezaevinde rahat bıraksınlar. Cezaevine CIA ajanları gelip iki de bir beni sorguluyor, cezaevi müdürü iki de bir gelip beni tehdit ederek bilgi vermemi istiyor. 3 sefer koğuşumda yangın çıktı suçu bana attılar, ben sigara bile içmem nasıl yangın çıkartabilirim?"
 



Bu haber 712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,168 µs