En Sıcak Konular

''AK Parti'den nasıl oy alabiliriz?''

3 Şubat 2015 09:25 tsi
''AK Parti'den nasıl oy alabiliriz?'' CHP Lideri Kılıçdaroğlu, kurmaylarıyla hafta sonu akademisyenlerle seçim ve seçmen davranışı konusunda 5 saat süren bir beyin fırtınası yaptı.

Akademisyenlerle 5 saatlik beyin fırtınası yapan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de hızlı bir gettolaşma var. Parti yetkililerinin her söylediğini doğru kabul eden AK Parti gettosundan nasıl oy alabiliriz?” sorusunu yöneltti
 
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kurmaylarıyla hafta sonu Kuşadası’nda akademisyenlerle seçim ve seçmen davranışı konusunda 5 saat süren bir beyin fırtınası yaptı. Basına kapalı toplantının ayrıntılarına Habertürk ulaştı.
 
CHP Lideri, seçimler öncesinde Türkiye’deki kutuplaşmaya dikkat çekerek akademisyenlere, “Türkiye’de hızlı bir gettolaşma var. Bu çok tehlikeli. Öyle ki medya bile gettolaştı. AK Parti seçmeni kendi kanalları dışında başka kanalı izlemiyor. Kendi gazeteleri dışındaki gazeteleri okumuyor. AK Parti, tabanı parti yetkililerinin her söylediğini doğru kabul ediyor. Bu çemberi kırmamız gerekiyor. AK Parti gettosundan, yani seçmeninden nasıl oy alabiliriz?” diye sordu.
 
‘CEPHE’ SAVUNMASI
 
Toplantıda ‘başkanlık sistemi’ de tartışıldı. CHP kurmayları, “Seçim sürecinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti için oy isterse, yanıt vermek mi doğru olur, vermemek mi?” sorusunu yöneltince, akademisyenler, “Millet sizden cevap vermenizi bekler. Hiç yanıt vermemek olmaz” dedi. Bazı akademisyenler ise başkanlık sisteminin sakıncaları konusunda parlamenter sistemi savunan bütün partilerin içinde yer alacağı bir cephe oluşturulmasına CHP’nin öncülük etmesi önerisini dile getirdi.
 
"HALKA DOKUNAN VAATLER"
 

Toplantıda tek tek söz alan akademisyenler, seçim için şu önerilerde bulundu:
 
SOMUT VAAT: Bütün araştırmalarda, “Nasıl bir CHP’ye oy verirsiniz?” sorusuna, “Ekonomiyi iyi yöneten CHP” yanıtı veriliyor. Seçime halka dokunacak, halkı umutlandıracak, ekonomi konusunda somut vaatlerle çıkın.
 
İŞSİZLİK SORUN: “Türkiye’nin en önemli sorunu nedir?” sorusuna yüzde 33’lük oranla “İşsizlik” yanıtı veriliyor. İşsizliği sona erdirecek projelere ağırlık verin.
 
EV ZİYARETLERİ: Seçim kampanyasında kadınları aktif kullanın. CHP’li kadınlar ev ev dolaşarak özellikle annelere hitap etsinler. Ev ziyaretlerinde, “CHP iktidar olursa çocuklarınız iş sahibi olacak” söylemine ağırlık verilsin.
 
SAĞ OYLAR: Sağdan gelen adaylarla sağ oyların alınacağı savı her zaman gerçekleşmiyor. Sağdan gelen adaylar yerine sol ve sosyal demokrat vaatlerle sağ kesimden oy alınmaya çalışılmalı.
 
KİMLİĞE VURGU: CHP’nin tarihsel kimliğini ön plana çıkarın. Çokpartili hayata geçişi sağlayan CHP’nin şimdi de hak ve özgürlüklerde, demokraside öncülük edeceğine vurgu yapın.
 
TEK SES OLUN: Partideki “çok seslilik”, parti içinde çekişme olduğu algısına neden oluyor. Partililerin, kamuoyu önünde birbirine yanıt verme uygulaması son bulmalı.

Habertürk
 

Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,024 µs