En Sıcak Konular

''PEGIDA''ya büyük tepki

3 Şubat 2015 09:06 tsi
Avusturya'da yaklaşık 7 bin kişi, İslam ve göçmen karşıtı PEGIDA hareketini protesto etti.

Başkent Viyana, Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) taraftarları ile kendilerini Anti-PEGIDAolarak adlandıran grupların eylemlerine sahne oldu.
 
Geniş güvenlik önlemleri altında Museumquartier Meydanı'nda toplanan PEGIDA karşıtı yaklaşık 7 bin kişi, Stefanplatz Meydanı'na yürüdü. "PEGIDA'ya hayır, Mülteciler ve Müslümanlar hoşgeldiniz", "Müslüman karşıtı ırkçılığa hayır" yazılı pankartlar taşıyan gruptakiler, "Irkçılığa ve şiddete hayır" ve "Irkçılar dışarı" sloganları attı.
 
İslam ve göçmen karşıtı  PEGIDA Avusturya taraftarları da bir yürüyüş düzenlendi. Polis kontrolünde toplanan yaklaşık 300PEGIDA taraftarı, Avusturya bayrakları ve üzerinde "Avrupa'nın İslamlaşmasını durdurun" pankartları taşıdı. Yürüyüşe katılan bazı neo-Nazi ve holiganların, Hitler selamı yaptığı ve polisin müdahale etmediği ileri sürüldü.
 
"Müslümanlar, Avusturya'nın bir parçasıdır"
 
PEGIDA karşıtı eyleme katılan Viyana İslam Federasyonu Başkanı Muhammed Turhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslam'ın Avusturya'nın 100 yıllık gerçeği olduğunu belirterek, Müslümanların yarım asırdır Avusturya'da yaşadığını belirtti. İslam karşıtlığı ile ortaya çıkan PEGIDA örgütünün Almanya'da yapmış olduğu "fitneyi" Avusturya'ya taşımasını asla kabul etmeyeceklerini ifade eden Turhan, "Bugün hep birlikte büyük bir fotoğrafla PEGIDA'ya verilmesi gereken dersi verdik. Bir kardeşlik inancı içerisinde Avusturya'da bu tür hareketlerin maya tutmayacağını göstermiş olduk. Müslümanlar, Avusturya'nın bir parçasıdır. Bu hakikati yüksek sesle dillendireceğiz" diye konuştu.
 
PEGIDA karşıtı yürüyüşe Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Avusturya, Avusturya Türk İslam Birliği (ATİB), Viyana İslam Federasyonu, Avusturya İslam Kültür Merkezleri Birliği, Avusturya Türk Federasyonu, Bosna Derneği, Alperenler, Müslüman Koordinasyon Birliği, Bangladeşliler Derneği ve Ehli Beyt Camii ile Sosyalist Dönüşüm, Sosyalist Sol Partisi ve Antifaşist Hareket destek verdi.
 
"PEGIDA" Berlin'de de protesto edildi

Bu arada, Almanya’nın başkenti Berlin'de de Batı’nın İslamlaşmasına karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketinin eylemleri protesto edildi.

Berlin'in tarihi Brandenburg Kapısı'nın önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, Başbakanlık binasının önüne kadar ırkçılık ve İslam karşıtlığı aleyhine sloganlar atarak yürüdü.
 
"İnsan hakları evrenseldir, sadece Avrupa için değildir", "Irkçılığı durdurun, insan haklarını koruyun" ve "Irkçılıkla her seviyede savaşacağız" yazılı dövizler taşıyan göstericilere, Sol Parti (die Linke) ve Yeşiller Partisi (die Grüne) üyeleri de destek verdi.
 
Yürüyüş esnasında göstericiler 8'i Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlanan Nasyonal Sosyalist Terör (NSU) örgütü aleyhine sloganlar atarak, hayatlarını kaybeden 10 kişinin isimlerini anons etti. Göstericiler anons sırasında, hep birlikte "Onlar da insandı" diye seslendi.
 
Diğer taraftan Berlin’de, PEGIDA’nın uzantısı BAERGIDA grubu yaklaşık 100 kişiyle merkez tren istasyonun yanındaki meydanda gösteri düzenledi.
 
Alman bayrakları ile "Gülmek helal" ve "İslam ve şiddete dur diyoruz" yazılı dövizler taşıyan grup, "Halk biziz" sloganı attı.
 
Tren garından çıkan bir grup düdük ve ıslık çalarak BAERGIDA grubunun eylemini protesto etti. Polis iki grup arasında güvenlik önlemi aldı.

aa


Bu haber 383 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,477 µs