En Sıcak Konular

Buzları eriten zirve

3 Şubat 2015 08:52 tsi
AYM üyeliğine seçilen Özkaya’nın yemin töreni devletin zirvesini buluşturdu.

AYM Başkanı Kılıç’ın konuklarını kapıda karşıladığı samimi bir ortamda gerçekleşen tören sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kılıç bir süre başbaşa görüştü.

Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Kadir Özkaya’nın yemin töreni, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yargı arasındaki buzları eritti. Erdoğan, geçen yıl Danıştay’ın kuruluş yıldönümünde TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ile yaşadığı tartışma sonrası ilk kez yüksek yargı etkinliğine katıldı.
 Törende yaptığı konuşmada iş yüküne dikkati çeken AYM Başkanı Haşim Kılıç, kısa bir süre sonra emekli olacağını vurguladı.
 
ÇAĞRI DÖNEMİ KAPANDI
 
8 yıl başkanvekilliği, 8 yıl da başkanlık olmak üzere AYM’de 16 yıl yöneticilik yapan Kılıç, demokrasi vurgusu yaptığı konuşmasında, “Türkiye’de artık ülkeyi kurtarma çağrısı yapılan kurum ve kişiler dönemi kapanmış, sorunların demokratik yol ve yöntemlerle çözülmesi gereken bir süreç başlamıştır. Her şeye rağmen geleceğe umutla baktığımızı ifade etmek istiyorum” dedi.
 Yemin ederek göreve başlayan Özkaya’nın kisvesini Kılıç giydirdi. Kılıç, törenin ardından Erdoğan, Çiçek ve Davutoğlu ile yüksek yargı organı başkanları ve bazı bakanları makamında ağırladı. Konukların ayrılmasının ardından Erdoğan ve Kılıç bir saati aşkın başbaşa görüştü. Kılıç, Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin ise “Mahkememizin sorunlarıyla ilgili genel sorunlarla ilgili bir sohbet oldu. Sadece bir çay içtik, çayın dışında hiçbir şey olmadı” diye konuştu.
 
KADIN ÜYE KALMADI
 
Zehra Ayla Perktaş’ın yaş haddinden emekliye ayrılması ve yerine Özkaya'nın gelmesiyle 17 üyeli Anayasa Mahkemesi'nde kadın üye kalmadı. Danıştay’daki gerginlik ve Kılıç’ın, AYM’nin 52. kuruluş yıldönümündeki tepki çeken konuşmasıyla yaşanan soğuk rüzgarlar dünkü yemin töreniyle yerini sıcak bir ortama bıraktı.

Dershane başvurusu görüşülecek

AYM Başkanı Kılıç, tören sonrası konuklarını  odasında ağırladı, Erdoğan ile bir süre görüştü. Kılıç, bir soru üzerine dershanelerin dönüştürülmesine ilişkin başvurunun kısa sürede Yüksek Mahkeme'ce görüşüleceğini söyledi.

Yeni Şafak


Bu haber 346 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,852 µs