En Sıcak Konular

Uçuş iznini Ordu mu verdi?

14 Eylül 2007 20:18 tsi
Uçuş iznini Ordu mu verdi? İsrail'in Jerusalem Post gazetesi, İsrail ile Türk Ordusu'nun ilişkilerinin çok iyi olduğu ve İsrail uçaklarına uçuş izninin Türk Ordusu tarafından verildiğini iddia etti.

İsrail uçakları bu hafta başında Türk hava sahasını ihlal etmiş, Dışişleri bakanı Ali Babacan da "bu olayın kabul edilemez olduğunu ve Türkiye'nin  bir açıklama beklediğini söylemişti.

Beklenen açıklama resmi kaynaklara yapılmadı ama bugün İsrail'in Jerusalem Post gazetesinde çıkan haber Türkiye'yi gerecek gibi görünüyor.

UÇUŞ İZNİNİ TÜRK ORDUSU VERDİ

Jerusalem Post gazetesinin haberinde, İsrail ile Türk ordusunun ilişkilerinin çok iyi olduğu, İsrail uçaklarına uçuş izninin Türk ordusu tarafından verildiği iddia edildi. Haberlerde, istihbarat alışverişinin Ak Parti iktidarının bilgisi dışında yapıldığı öne sürüldü.

Geçtiğimiz hafta yaşanan ve tartışmalara neden olan hava sahası ihlali ve İsrail uçaklarının yakıt tanklarının Türkiye-Suriye sınırı yakınlarında bulunmasının ardından ortaya atılan iddialar daha büyük yankı getirdi. İsrail basını, Türkiye'nin İsrail'e Suriye konusunda istihbarat verdiği iddialarını gazetelerine taşıdı. Kuveyt gazetesi El Ceride'nin haberini referans alan gazeteler, Türkiye'nin krizden önce Suriye konusunda İsrail'e istihbarat verdiğini yazdı. El Ceride'nin haberini sayfalara taşıyan Jerusalem Post Gazetesi'nin haberinde, İsrail ile Türk ordusunun ilişkilerinin çok iyi olduğu ve İsrail uçaklarına uçuş izninin Türk ordusu tarafından verildiği iddia edildi.

AK PARTİ'NİN HABERİ YOK

Haberde bazı kaynakların, Türk ordusunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile koordine içerisinde olmadığını, bu tür bilgilerin Türk ordusu tarafından politik kademelere aktarılmadığı görüşüne de yer verildi. Ayrıca Türk ve İsrail ordusunun arasının çok iyi olduğu ve birlikte tatbikatlar yaptıkları da vurgulandı. Yine Kuveyt gazetesi El Ceride'nin haberini referans alan Yediot Ahranot ise, İsrail Hava Kuvvetleri'nin Suriye'ye yaptığı saldırılarda Türkiye'den istihbarat yardımı aldığını ileri sürdü. Haberde, Kuveyt gazetesinin İsrail uçaklarının Suriye hedefleri konusunda Türk ordusundan, Türk hükümetinin bilgisi dışında enformasyon aldığını yazdığı belirtildi. Kuveyt gazetesinden alınan referansla yazılan haberde ayrıca bu bilginin AK Parti hükümetine verilmemesinin mesaj olarak algılanabileceği belirtilirken, Eski Dışişleri Bakanı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İran'dan gelen silahların Suriye ve Hizbullah'a aktarılması konusunda yeterince çaba göstermediği belirtildi. Londra kaynaklı Arap gazetesi Şark-ül Avsat'ın haberini referans alan haberde de, Genel Kurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın, İsrail'le olan hava sahası ve yakıt tanklarının bırakılması meselesini konuşmak üzere İsrail Genel Kurmay Başkanı Gabi Aşkenazi'yi telefonla aradığı, ancak İsrail Genel Kurmay Başkanının bunu reddettiği öne sürüldü.

 



Bu haber 491 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,888 µs