En Sıcak Konular

Metrobüs meselesi arapsaçına döndü

14 Eylül 2007 15:20 tsi
Metrobüsler gelmedi. Metrobüs hattında çiftkatlı otobüsler çalışacak. Ama onların da kapıları duraklara uymuyor. O yüzden trafik tersten akacak.

İBB Başkanı Kadir Topbaş önceki gün eşiyle birlikte Umre’ye giderken İstanbullular’a ulaşım müjdesi vermişti. Topbaş E-5 Karayolu üzerinde yolcu taşımacılığı yapacak olan metrobüsün önümüzdeki Pazartesi günü devreye gireceğini ve yılbaşına kadar da ücretsiz olacağını söyledi.


İnşaatın son halini gören İstanbullular pazartesi günü metrobüslerin devreye gireceğinden şüphe duyuyor. Çünkü metrübüsün ne durağı, ne otobüsü, ne de üst geçidi var. Gazetecilerle deneme seferi yapan İBB Genel Sekreteri Mesut Pektaş, İETT Genel Müdürü Mehmet Öztürk, Fen İşleri Daire Başkanı Abdurrahman Uçak ve Genel Sekreter Yardımcısı Şaban Erden gazetecilere “ufak-tefek” eksikliklerin pazartesiye kadar giderileceğini belirtti.

“UFAK-TEFEK” EKSİKLİKLER

Yetkililerin “ufak-tefek” dediği eksiklikler: duraklardaki ve yoldaki çizgilerin çizilmesi, yayaların durağa çıkması için basamakların döşenmesi, yol ortasındaki duraklara gitmek için üst geçitlerin tamamlanması, basamakların granitle kaplanması, bir de Hollanda'dan 50 adet metrobüs getirilmesi...

TRAFİĞİ TERSİNE AKITACAKLAR

Eksiklikler bir yana pazartesi günü duraklara ulaşabilen vatandaşlar metrobüse değil çift katlı otobüslere binecekler ancak ters gidecekler. Metrobüslerin kapıları her iki taraftanda açılabildiği için duraklardan rahat yolcu alıyorlar. 216 kişi kapasiteli metrobüslerin yerine çift katlı otobüsler devreye sokulunca duraklardan yolcu indirme ve bindirmelerde terslikler yaşanacak. Çünkü çift katlı normal otobüsler sağ taraftan yolcu alıyor. “Yetkililer” çift katlı otobüslerin durağa sol taraftan yanaşması yerine sağ taraftan yanaşmasını ve metrobüsler gelene kadar istikametlerin ters kullanılması çözümünü buldu. E-5’in ortasındaki metrobüs hattında ilk gün çift katlı otobüsler Londra’daki gibi sol şeritten gidecek.

KERVAN YOLDA DÜZELİR

Umre'ye gitmeden önce gazetecilere açıklama yapan İBB Başkanı Topbaş, eksiklikler için şunları söylemişti:

"O devreye sokuşta bazı eksiklikler  giderilmek üzere zamana ihtiyacımız var. Birkaç hafta toparlanmalar  devam edecek."

PROJENİN TARİHİ

Mayıs 2006’da başlayan projenin Eylül 2006’da bitirileceği duyurulmuştu. Ancak hattın bitimi önce Nisan 2007’ye sonra da Eylül 2007’ye uzatıldı. Projenin uzama nedeni Avcılar’ın da  çalışmanın içine alınması gösterildi. Hattın ikinci etabını Topkapı-Mecidiyeköy, üçüncü etabını ise Mecidiyeköy-Kadıköy aşamaları oluşturuyor.

Aktif haber



Bu haber 409 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,782 µs