En Sıcak Konular

Anayasa Bilim Kurulu'na cemaat suçlaması

14 Eylül 2007 14:44 tsi
İZMİR barosu Avukatlarından Tarcan Ülük, Anayasa değişikliği paketinde çalışmalar yapmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Anayasa Bilim Kurulu'nda görevlendirilen 6 öğretim üyesi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

ANAYASA BİLİM KURULU ÜYELERİNE SUÇ DUYURUSU 
 

İzmir Barosu Avukatlarından Tarcan Ülük, Anayasa değişikliği paketinde çalışmalar yapmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Anayasa Bilim Kurulu'nda görevlendirilen 6 öğretim üyesi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Avukat Ülük, çoğunun cemaat üyesi olduğunu ileri sürdüğü bilim kurulu üyelerinin, Anayasal düzeni yıkmak ve devletin milletiyle bölünmez bütünlüğüne muhalefet suçlarını işlediğini belirtti.

Avukat Tarcan Ülük, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Anayasa Bilim Kurulu'nda görevli Prof. Dr. Ergun Özbudun, Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem, Doç. Dr. Serap Yazıcı, Prof. Dr. Zühtü Arslan, Prof. Dr. Yavuz Atar ve Prof. Dr. Levent Köker hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda bulunduğu kişilerin, ‘anayasal düzeni yıkmak’, ‘devletin milletiyle bölünmez bütünlüğüne muhalefet etmek’ suçlarından yargılanıp cezalandırılmasını isteyen avukat Tarcan Ülük şöyle dedi:

“Anayasanın nasıl değiştirileceği mevcut Anayasada belirlenmiştir. Ayrıca, Anayasanın tamamını değiştirme, rejimi değiştirme, yeni bir Anayasa yapma yetkisi, hak ve ödevi, hiçbir Cumhuriyet hükümetinde yoktur. Bütün bu tartışmasız, mutlak hükümlere rağmen, sivil anayasa ihtiyacı ve yapılması iddiasıyla mevcut iktidar tarafından Anayasa Bilim Kurulu adı altında bir kurul oluşturulmuştur. Kurulun çalışmaları ve hazırlıkları medya aracılığı ile kamuoyuna iletilmiş ve yoğun bir propaganda faaliyetine dönüşmüştür. Anayasayı tümden bir rejim değişikliği olarak algılanacak kapsamda değiştirme niyetleri bizzat şüpheliler tarafından açıklanmaktadır. Özellikle değiştirilmesi teklif dahi edilmeyecek hükümlerin de değiştirileceği, bunların tartışmaya açılacağı ve halk oyuna sunulacağı duyurulmaktadır. Ancak olmayan bir yetkiye dayanarak, seçimlerde kazanılan bir çoğunluk başarısıyla yeni bir Anayasaya yapılarak rejim değiştirilemez.''


REJİMİ DEĞİŞTİRME ENDİŞESİ

Türkiye Cumhuriyeti devletini ve Türk milletini savaş meydanında yenilgiye uğratmadan mevcut Anayasayla çizilmiş rejimini değiştirmenin hukuken mümkün olmadığını belirten Avukat Ülük, şöyle devam etti:

“Rejim değişikliği ancak Atatürk'ün dediği gibi ancak erkle olur. Günümüzde hiçbir modern hukuk devleti, rejimini bu şekilde devleti kuran, kurucu iradeyi de yok sayarak tartışmamakta ve bunu ağır cezai yaptırımlara bağlamaktadır. Ayrıca, bilim kurulu üyelerinin manevi azmettiricileri de bulunmaktadır. Bu kişilerin, geçmişte Türk milletinin varlığına ve üniter devlet yapısına muhalefetleri ve ayrıca Mustafa Kemal Atatürk'ün mazlum milletlere de yol gösteren evrensel düşünce sistemini yıkmaya yönelik açıklamaları da irdelenmelidir. Bu açıklamalarına, bunların yayınlamalarına tedbir alınması gereklidir.'' Avukat Ülük, bilim kurulundaki üyelerin çoğunun Fethullah Gülen cemaati üyesi olduğunu, yapacakları Anayasayla Atatürk'ün manevi mirasına zarar vereceklerini öne sürdü.


Milliyet



Bu haber 1,078 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,867 µs