En Sıcak Konular

Bu da oldu: AB Kanaltürk’ü fonluyor!

14 Eylül 2007 14:46 tsi
Bu da oldu: AB Kanaltürk’ü fonluyor! Burası Türkiye işte… Başımıza nereden taş düşeceği belli olmuyor. Cumhuriyet mitingleri sırasında AB karşıtı söylemi ile dikkatleri çeken Kanaltürk televizyonu AB’den fon alıyor. Hem de göğsünü gere gere… Öte yandan kapatma cezası nedeni

Cumhuriyet mitingleri sırasındaki yayınları ile dikkati çeken, daha önce de ulusalcı çizgisi nedeniyle AB karşıtı olarak bilinen Kanaltürk televizyonunun AB’den fon aldığı ortaya çıktı. Televizyon kanalında daha önce Tuncay Özkan ile program yapan Vatan yazarı Mine Kırıkkanat’ın köşesinde duyurduğu habere göre Mine Kırıkkanat ve birlikte program yapacağı Prof. Dr. Süheyl Batum Kanaltürk aracılığıyla AB’ye başvurarak AB’den fon aldı.

Program bir yıl boyunca Türkiye’ye AB’nin kurumlarını, Türk gençlerine sunduğu olanakları başvuru yöntemleriyle birlikte duyuracak, Anayasal hukuku, insan haklarını, azınlık haklarını inceleyecek ve yabancı basını konuk edecek.

AB’den aldıkları fonu köşesinde savunan Kırıkkanat şöyle yazdı: “Demokrasi budur: “Milliyetçi” Kanaltürk, AB yanlısı bir program ve AB yanlısı bizlere yer açıyor. AB, beğendiği bir projeyi “milliyetçi” Kanaltürk’te destekliyor. Çünkü ölçü, “bizdensin, bizden değilsin” değil, yetkinlik ve yararlılık. Çünkü AB, Türk gençlerinin geleceğidir ve gericilere terk edilmeyi hak etmeyecek kadar ilerici bir insanlık projesidir!

“Tam bağımsız Türkiye” havada kaldı

Daha önce Türkiye’nin AB’ye girmemesi gerektiği Kanaltürk’te sürekli savulmuş, Türkiye ulusalcı “tam bağımsız” politikalar uygulamaya davet edilmişti. Hükümet de AB ile ilişkileri nedeniyle eleştirilmişti.

Öte yandan Mine Kırıkkanat YSK’yı Kanaltürk’e verilen 6 programlık kapatma cezası nedeniyle de ağır bir şekilde eleştirdi. Kırıkkanat şöyle yazdı: Bütün iddialar doğru ve Kanaltürk, taraflı yayın yapmış, seçim süreci kurallarını ihlal etmiş olabilir. Ama “demokrat” sıfatı taşıyan hiçbir devlette, YSK gibi “kararları yargıya kapalı” bir kurum, RTÜK gibi hükümete bağımlı bir kurumun salt “şikâyeti” ya da “raporu” üzerine, hiçbir medyaya, üstelik 4 günlük ihlal için 6 günlük kapatma cezası gibi ağır bir yaptırım uygulayamaz. Uygularsa ve nitekim uyguluyor, bunun örneğine ancak mutlak monarşi ya da düpedüz faşist rejimlerde rastlanır…”

Kanal 24’e de ceza geldi

Ayrıca Kırıkkanat “Türkiye gibi “maskesi demokrat” ülkelerde, hakkını aramak için tek yol Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kalır” diyerek kanalın AİHM’e gideceği işaretini verdi.
Bu arada Mine Kırıkkanat Kanaltürk’ün aldığı cezayı “hükümete yakın kanallar almadı” eleştirisini getirdi ancak YSK, hükümete yakınlığı ile bilinen Kanal 24’e de ağır ceza verdi. YSK, RTÜK’ün raporu doğrultusunda, Kanal 24’e, “seçim döneminde seçim yasaklarına aykırı davranarak AKP lehine yayın ihlalinde bulunduğu” gerekçesiyle tam 9 program cezası verdi. TGRT de yine seçim döneminde AKP lehine yayın ihlalinde bulunduğu gerekçesiyle 9 program kapatma cezasına çarptırıldı.

İmza kampanyası başlattı
 
RTÜK (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu) tarafından seçim döneminde yayın yasaklarına aykırı davranıldığı gerekçesiyle ana haber bülteni ve “Editör Masası” adlı öğle haber programı 6 gün süreyle durdurulan Kanal Türk Televizyonu, vatandaşları bu kararı sanal alemde protesto etmeye ve imza kampanyasına davet etti. Kanalın kurucusu Tuncay Özkan, dün karara tepkisini ekrandan sert bir şekilde dile getirdi ve vatandaşları, “21. yüzyılın en büyük sivil hareketini” gerçekleştirmeye çağırdı. Özkan, şöyle dedi: “Yobazlığa, softalığa, gericiliğin işgalina karşı zafere kadar direnişe çağırıyorum. Ulusalcıları, solcuları, sağcıları, yurtseverleri, milliyetçileri, vatan, ahde vefa diyenleri çağırıyorum. Artık milyon milyon bir araya gelmeye çağırıyorum. (Siz kaç kişisiniz) diyorlar ya tükürük saçarak. Onlara içimizden sadece bir milyon kişi karşılık versin.”

Kanaltürk'e yeni ortak

Bir internet sitesinde yer alan habere göre Kanaltürk'ün sahibi Tuncay Özkan Kanaltürk'e bir ortak geldiğini söyledi. Haber merkezinde bir konuşma yapan Özkan, Turgay Ciner'le satış konusunda görüştüklerini ve yol aldıklarını söyledi.

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,807 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,340 µs