En Sıcak Konular

Nöbetteki askere 'Gül' gibi sürpriz!

14 Eylül 2007 09:43 tsi
Nöbetteki askere 'Gül' gibi sürpriz! Siirt Komanda Tugay Komutanlığı'nı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül helikopter ile Karakaş Üs Bölgesi'ne geçerek burada nöbet tutan askerin arasına karıştı ve bizzat incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Siirt Komanda Tugay Komutanlığı'nı ziyaret etti. Gül, Tugay Komutanlığı'nı ziyaretinin ardından helikopter ile Karakaş Üs Bölgesi'ne geçerek burada incelemelerde bulundu.

Haber7'de yer alan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyaretleri sırasında terörle mücadelede yararlılık gösteren 10'ar subay, erbaş ve ere saat hediye etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Siirt'e gerçekleştirmiş olduğu ziyaretin tüm Siirt halkına büyük bir heyecan mutluluk yaşattığını belirten sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, işsizlikten yakındı. 265 bin nüfuslu Siirt'e yaklaşık 165 bin vatandaşın yeşil karttan faydalandığını ileri süren temsilciler, bunun işsizlik sorunun ne derece vahim bir boyutta olduğunu göstergesi olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül'e Siirt'in yatırım ve teşviklerden yeterince faydalanmadığını ileten temsilciler, teşvik yasasının değiştirilmesini beklediklerini ifade etti.

Temsilciler ayrıca, Siirt'in doğal gaza ihalesinin bir an evvel gerçekleştirilmesini ve Siirt Havaalanı pistinin uzatılmasını, Siirt Üniversitesi'nin altyapısını oluşturmak amacıyla gereken kaynağın sağlanmasını beklediklerini belirtti.

Siirt İşadamları Derneği Başkanı Ramazan Kızılkan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Siirt ziyaretinden çok memnun olduklarını dile getirerek "Toplantıda taleplerimiz ve sorunlarımızı dile getirdik. Özellik teşvik yasasında bölge illeri için pozitif bir ayrımcılık yapmalarını istedik. Bu yasada yatırım, atanan memurlara ek katkı sağlanması ve diğer konularda gereken desteğini istedik. Çok olumlu karşıladı. Siirt'in yeri yanında çok önemli ayrı olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, Ankara' da Siirtlileri kabul edeceğini söyledi. Çok olumlu bir toplantı oldu." dedi.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Siirt'i ziyaret etmesinden son derece memnun olduğunu ifade etti. 



Bu haber 781 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    13,770 µs