En Sıcak Konular

Putin'in ebedi liderlik hesabı

14 Eylül 2007 09:40 tsi
Putin'in ebedi liderlik hesabı

Rusya, gelecek yıl görev süresini dolduracak Devlet Başkanı Putin'in yerine kimin geçeceğini tartışıyor. Başbakanlık görevine Zubkov'u getiren Putin'in yeniden başbakanlık hesabı yaptığı belirtiliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2 Aralık'taki parlamento ve Mart 2008'deki devlet başkanlığı seçimleri öncesinde sürpriz bir adım attı ve seçim öncesi hazırlıklar kapsamında görevinden ayrılan Başbakan Fradkov'un ye-rine beklenmedik bir ismi aday gösterdi. Putin'in, fazla bir siyasi ağırlığı olmayan, temel görevi karaparayla mücadele olan Mali Suçlarla Mücadele Birimi'nin başkanı olan Zubkov'u seçmesi ipleri elinde tutmayı sürdüreceği şeklinde yorumlandı. Zira aylardır başbakanlığa devlet başkanlığı için güçlü adaylar arasında yer alan Sergey İvanov'un getirilebileceği konuşuluyordu.

BUGÜN DUMA'DA OYLAMA YAPILACAK

Putin'in böylece eski Devlet Başkanı Boris Yeltsin'in yaptığı gibi halefini başbakanlığa getirerek başkanlık için önünü açacağı söyleniyordu. Ama Putin, Zubkov'u başbakan olarak seçerek siyaset sahnesini kolay kolay bırakmak istemediğini gösterdi.

Hatta, Putin'in Zubkov'u geçici olarak devlet başkanı yapacağı ve 2012'de devlet başkanlığı koltuğuna yeniden kendisinin oturacağı da Kremlin kulislerinde konuşulanlar arasında. Bir çok uzman ise, eski savunma bakanı Sergey İvanov'un eninde sonunda başkanlık koltuğuna oturacağı görüşünde birleşiyor. Gelişmeler üzerine dün Zubkov Duma'da parti gruplarını ziyaret ederek destek istedi. Bugün ise yeni Başbakanın seçilmesi için Duma'da oylama yapılacak. Duma'daki parti gruplarını ziyaret eden Zubkov, Devlet Başkanlığı seçiminde aday olabileceğini ifade etti. “Birleşik Rusya”, “Adaletli Rusya” ve “Rusya Liberal Demokrat” partileri Putin'nin Başbakan adayı Zubkov 'u destekleme kararı aldı. Rusya Komünist Partisi ise Zubkov'un adaylığını desteklemeyeceklerini açıkladı.

yenişafak



Bu haber 380 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,516 µs