En Sıcak Konular

Türkiye Avrupa’nın eşiği değil, bir parçası

20 Ocak 2015 17:29 tsi
Londra Borsası Grubu Üst Yöneticisi Rolet, Türkiye'nin artık Avrupa'nın eşiği değil bir parçası olacağını belirtti.

Londra Borsası Grubu Üst Yöneticisi Xavier Rolet, Türkiye'nin artık Avrupa'nın eşiği değil bir parçası olacağını belirterek, "Birkaç sene içerisinde, gelişmenin sonuçları görülüp, sermaye piyasaları derinleşip, ekonomi büyüyerek olgunlaştıkça ve bir başarı hikayesine dönüştükçe, asıl Avrupa Türkiye’nin kendisine katılması için dizleri üzerinde yalvaracaktır” dedi.

Anadolu Ajansı’nın medya sponsorluğunda Londra’da düzenlenen "İstanbul: Bölgesel Merkez, Küresel Aktör Forumu”nun ardından AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Rolet, “Türkiye’nin Avrupa’nın eşiği olduğuna dair bir algı vardır. Fakat artık Türkiye Avrupa’nın eşiği değil, bir parçası olacak. Üstelik birkaç sene içerisinde, gelişmenin sonuçları görülüp, sermaye piyasaları derinleşip, ekonomi büyüyerek olgunlaştıkça ve bir başarı hikayesine dönüştükçe, asıl Avrupa Türkiye’nin kendisine katılması için dizleri üzerinde yalvaracaktır. Benim bakış açım böyle. Bunu dediğimi birkaç sene sonra bana hatırlatın” ifadelerini kullandı.

Rolet, Borsa İstanbul ile Londra Borsası Grubu (LSEG) arasında stratejik ortaklık anlaşması imzalanmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, “Borsa İstanbul ile bu ortaklığa imza atmak gerçekten memnuniyet verici, gurur verici. Bu anlamda Borsa İstanbul’un Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Bey’in hakkını teslim etmek gerekir. İbrahim Bey inanılmaz bir vizyon ortaya koyarak yaptığı çalışmalar sadece öncülük edecek bir piyasa altyapısı oluşturmuyor, aynı zamanda Türkiye’nin bir bütün olarak birleşik fırsatlarını ortaya koyuyor” dedi.

Borsa İstanbul'un aynı zamanda borsayı içerisinde Londra ve Asya piyasalarının da dahil olduğu diğer dünya piyasalara bağladığını vurgulayan Rolet, "Bu çok nadir bulunan bir vizyon. Bundan sonraki adım teknolojiyi mobilize ederek, Borsa İstanbul’un altında doğal altyapının ve küresel liderliğin artırılması olacaktır. Sadece işlem ürünleri değil, aynı zamanda sermaye piyasası türev araçları, faiz swapları ve foreks de masada. Sermayenin artırılması bu anlamda reel bir ekonomiyi finanse ediyor” ifadelerini kullandı.

Xavier Rolet, İstanbul’un küresel bir finans merkezi olmasına yürekten inandığının altını çizerek, “İstanbul’un küresel bir finans merkezi olması başarılabilir. Bir amaç olarak bakıldığında, ortada bir sınır yok. Limit, sizin belirlediğiniz bir şeydir. Eğer küresel bir merkez, küresel bir oyuncu olmak istiyorsanız bu başarılabilir. Bunun başarılmasının önündeki tek engel sizin kendi önünüze koyacağınız engeldir” dedi.

AA



Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,804 µs