En Sıcak Konular

Yemen cumhurbaşkanlığı sarayı Husilerin elinde

20 Ocak 2015 17:11 tsi
Yemen'de Husi grupların, Cumhurbaşkanlığı sarayına girdikleri ve yaşanan çatışmaların ardından sarayın Husilerin kontrolüne geçtiği bildirildi

Yemen Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın silahlı Husi grupların saldırısında düştüğü ve Husi güçlerinin sarayı kontrol altına aldığı ileri sürülüyor.

Reuters'ın güvenlik kaynakları ve görgü şahitlerine dayandırarak yaptığı haberde, silahlı Husi grupların Yemen cumhurbaşkanlığı sarayına girdikleri bildirildi. Haberde, Husi grupların saraya girdikleri, daha sonra yaşanan çatışmanın ardından Cumhurbaşkanlığı sarayının muhafızlarının çekildikleri, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansu Hadi'nin ofisinin de bulunduğu sarayın Husi grupların kontrolüne geçtiği belirtiliyor.

Görgü şahitleri, Husi grupların ayrıca sarayın etrafındaki zırhlı araçları da ele geçirdiklerini ve saraya girişleri kontrol altına aldıklarını belirtti.


YEMEN CUMHURBAŞKANININ KONUTU SALDIRI ALTINDA

Yemen Savunma Bakanı'na başkent Sana'da suikast girişiminde bulunuldu. Bakanın saldırıdan kurtulduğu bildiriliyor. Yemen Savunma Bakanı'nın saldırıya, Cumhurbaşkanı Hadi'nin konutundan çıkış yaptığı sırada uğradığı bildirildi. Yemen Cumhurbaşkanı Hadi'nin konutunun da silahlı Husi grupların saldırısı altında olduğu bildirildi.

Yemen Enformasyon Bakanı Nadia el Sekkaf, Yemen Cumhurbaşkanı Hadi'nin silahlı Husi grupların saldırısı altında olduğunu söyledi.

Yemen'de dün, Husi gruplar cumhurbaşkanlığı sarayının muhafızlarıyla çatışmaya girmiş ve devam eden çatışmalar taraflar arasında sağlanan ateşkesle geçici olarak durmuştu. Dünki çatışmalarda 9 kişi hayatını kaybetmiş, 90 kişi de yaralanmıştı.


YEMEN CUMHURBAŞKANI NORMALLEŞME ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, tüm kamu kuruluşları ve bakanlıklarda çalışmaların normal seyrine dönmesi çağrısında bulunmuştu.

Yemen resmi haber ajansı SABA'da yer alan habere göre, başkent Sana'daki emniyet komitesi ile siyasi parti temsilcilerinden oluşan heyetle yaptığı toplantıda konuşan Hadi, ülkesinin yol ayrımında olduğunu vurgulayarak, "Ya olacağız ya da olmayacağız. Bugün konuşabileceğimiz ve çözeceğimiz şeyler yarın ve sonrası için mümkün olmayabilir" dedi.

Yemenlilerin kavgaları ve anlaşmazlıkları aşmalarını ve ülkeye ulusal uzlaşının hakim olmasını temenni ettiğini dile getiren Hadi, "Barış ve Ulusal Ortaklık" anlaşmasını imzalayan taraflar ile emniyet komitesinden de problemlerin çözümü için acil toplantı yapmalarını istedi.

Bir süredir siyasi krizin yaşandığı Yemen'de, başkent Sana'ya giren Husiler ile yönetim arasında 21 Eylül 2014'te "Barış ve Ulusal Ortaklık" anlaşması imzalanmıştı.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin Ofis Müdürü Ahmed Avad bin Mübarek'in cumartesi günü kaçırıldığı ülkede gerginlik, dün sabah Husilerin, başkentteki Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Hadi'nin Sittin Caddesi'ndeki konutuna saldırısıyla tırmanmıştı. Çatışmalarda 9 kişi ölmüş, 80 kişi yaralanmıştı. Çatışmaların ardından öğleden sonra taraflar arasında varılan anlaşma sonucu ateşkes sağlanmıştı.



Bu haber 512 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,542 µs