En Sıcak Konular

MHP ve CHP'den 4 eski bakanla ilgili yeni hamle

20 Ocak 2015 13:13 tsi
CHP'li Mahmut Tanal, Yüce Divan oylaması için girilecek olan kabinin içerisinde fotoğraf çekimini sağlayacak cihazların yasaklanmasını istedi. MHP ise 4 eski bakanla ilgili 201 önerge verecek.

TBMM Genel Kurulu'nda bugün 4 eski bakanın Yüce Divan'a gidip gitmeyeceği oylanacak. Peki bu oylama nasıl yapılacak?
Oylama her bakan için ayrı ayrı ve gizli yapılacak. Gizli oylamada, üzerinde herhangi bir işaret bulunmayan farklı renklerdeki yuvarlak oy pusulaları kullanılacak.

Beyaz renkli pusula olumlu, yeşil renkli pusula çekimser, kırmızı renkli pusulu olumsuz oy anlamına geliyor.

Bu oy pusulaları kabinlerdeki kutulara atılacak. Bakanların Yüce Divan'a sevki yönünde karar için 276 oyun "beyaz" olması gerekiyor.

CHP'Lİ MAHMUT TANAL'DAN DA DİLEKÇE

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 4 eski bakan ile ilgili Genel Kurul'da yapılacak olan Yüce Divan oylaması öncesi 'Ak Parti'nin kendi milletvekillerinden kullandıkları 'gizli' oyun fotoğrafını çekmelerini istediği ve/veya 'evet' yazan pusulaların parti yönetimine iletilmesini istediği' şeklinde iddialar üzerine TBMM Başkanlığı'na dilekçe verdi.

Tanal dilekçesinde, "Bir Milletvekilinin kullandığı gizli oyu, cep telefonu ve/veya başka bir cihaz aracılığı ile çekerek mensubu olduğu parti yönetimine sunması hem bir Milletvekilinin hem de Parlamento'nun saygınlığını ortadan kaldıracaktır" ifadelerine yer verdi.
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın iddialar üzerine TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesi şöyle; "Adalet ve Kalkınma Partisi yönetiminin işbu dilekçeme konu oylamada herhangi bir fire vermemek için kendi Milletvekillerinden kullandıkları 'gizli' oyun fotoğrafını çekmelerini istediği ve/veya 'evet' yazan pusulaların parti yönetimine iletilmesini istediği şeklinde iddialar bulunmaktadır. Bu iddialar nezdinde gerek TBMM İçtüzüğün 112/3'üncü maddesi gereğince ‘Görüşmeler tamamlandıktan sonra komisyon raporu Genel Kurulca gizli oyla karara bağlanır’ ve bilindiği üzere Türkiye'de ilk defa 16 Şubat 1950 senesinde uygulanmaya başlanan ve demokrasinin en önemli unsurlarından birisi olan 'gizli oy ilkesi' oy verenin iradesini serbestçe ve her türlü baskıdan uzak biçimde ortaya koymasını sağlamaktadır. Bir Milletvekilinin kullandığı gizli oyu, cep telefonu ve/veya başka bir cihaz aracılığı ile çekerek mensubu olduğu parti yönetimine sunması hem bir milletvekilinin hem de Parlamento'nun saygınlığını ortadan kaldıracaktır. İşbu yukarıda arz ve izah olunan gerekçelerle TBMM Genel Kurul'unda düzenlenecek Yüce Divan oylamasında Parlamento üyelerinin; 'oylama kabini içerisinde' fotoğraf çekimini sağlayacak cep telefonu, kamera, fotoğraf makinası gibi herhangi bir cihaz bulundurması ve kullanmasının yasaklanmasını saygılarımla arz ve talep ederim."

TAM KADRO BULUNACAK

CHP, MHP ve HDP tam kadro Genel Kurul'da bulunacak.

(AJANSLAR)

Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,580 µs