En Sıcak Konular

Verheugen'in yalanı Merkel'i sallıyor

14 Eylül 2007 09:20 tsi
Verheugen'in yalanı Merkel'i sallıyor
Medyaya inkâr etmesine rağmen, eşine sekreteriyle aşk yaşadığını itiraf ettiği belirtilen Verheugen'in bu yalandan ötürü istifa etmesi halinde Almanya'daki koalisyonun sarsılabileceği söyleniyor.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nda Başkan Yardımcısı ve Endüstri Komiseri görevini yürüten Alman siyasetçi Günter Verheugen'in kadın genel sekreteri Petra Erler ile evlilik dışı ilişki yaşadığı, ancak bunu gizlemek için yalan söyleyerek medyayı yanlış yönlendirdiği ileri sürüldü. Alman "Bunte" dergisinin dünkü sayısında yer alan haberde, Günter ve 20 yıllık eşi Gabriele Verheugen'in aile dostu olan Alman kadın politikacı Katrin Fuchs'un konuyla ilgili tanıklıklarına yer verildi. Günter Verhuegen'i sinsi biri olarak niteleyen Katrin Fuchs, AB Komiseri'nin davranışının kendisini tiksindirdiğini söyledi.
Gabriele Verheugen geçen hafta eşi Günter'den ayrıldığını açıklamıştı.
Alman siyaset çevrelerinde ise bir süreden beri medyanın ilgisini çeken yasak aşk olayının kazandığı yeni boyutuyla Almanya Başbakanı Angela Merkel'in koalisyon hükümetini sarsacak bir nitelik kazandığı yorumları yapılıyor.
Alman Sosyal Demokrat Parti'nin önde gelen isimlerinden olan 63 yaşındaki Verheugen'in Erler ile birlikte 2006 Aralık ayında Litvanya'da tatil yaptığı sırada çıplak güneşlenirken basına yakalanması üzerine AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve öteki AB makamları, bunun özel hayatın dokunulmazlığı kapsamına girdiğini ve AB kurallarına aykırı bir durum olmadığını belirterek, Verhuegen'i savunmuşlardı. Ancak İngiliz "The Times" gazetesi, AB kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, Almanya Başbakanı Merkel'in bizzat devreye girip Verhuegen'i koruması için Barroso'ya baskı yaptığını ileri sürdü. Merkel'in Verheugen'in istifası halinde bunun Hıristiyan ve Sosyal Demokrat Parti'nin oluşturduğu kendi koalisyon hükümetinde zincirleme reaksiyona yol açmasından ve hükümetinin yıkılmasından endişe ettiği kaydedildi.
Daha önce sıradan bir personelken Petra Erler'i Nisan 2006'da terfi ettirerek genel sekreter yapan Verheugen, aralarında aşk ilişkisi olmadığını, eski Doğu Almanya kökenli Erler'in yeni görevini yetenekleri sayesinde hak ettiğini söylemişti.

'Sevgili Günter'
Bunte'ye konuşan kadın politikacı Katrin Fuchs'a göre, Verheugen, Petra Erler ile olan ilişkisini karısı Gabriele'ye Ocak 2006'da itiraf etti. Fuchs, Gabriele'nin kocasının ihanetini nasıl öğrendiğini kendisine anlattığını da söyledi. Fuchs, Gabriele'nin, 2005 Noeli'nden önceki günlerde, bir cumartesi akşamı kocasıyla birlikte televizyon izlerken telefon çaldığını ve arayan kişinin "Sevgili Günter Verheugen ile görüşmek istediğini" söylediğini belirtti. Telefonu alan Günter Verheugen'in çalışma odasında yarım saat telefonla görüştükten sonra karısına gizli aşkını itiraf ettiğini Gabriele'den öğrendiğini söyleyen Fuchs, "Günter, ilişkisini bitirmek istediğini söylemiş, ancak kadın bundan vazgeçirmeye çalışmış. Fuchs, Günter'in Erler'i terfi ettirdiği zaman aralarında bir ilişki olmadığını söylemesi iğrenç" diye konuştu.

milliyet



Bu haber 400 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,826 µs