En Sıcak Konular

Davos’a Türkiye damga vuracak

20 Ocak 2015 09:07 tsi
Küresel ekonominin kaptanlarını buluşturan geleneksel Davos toplantıları yarın başlıyor. Bu yıl G20 dönem başkanı olarak zirveye damga vurması beklenen Türkiye, 2009 yılından bu yana ilk kez başbakan düzeyinde temsil edilecek.

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) her yıl küresel ekonominin kaptanları olan siyasetçileri ve işadamlarını buluşturduğu geleneksel Davos toplantıları yarın başlıyor. 24 Ocak'a kadar sürecek toplantılarda Türkiye'yi Başbakan Ahmet Davutoğlu temsil edecek. 'Yeni Küresel Şartlar' konulu toplantıya katılacak olan Davutoğlu'nun 22 Ocak'ta Davos'ta olması bekleniyor. Böylece Türkiye 2009'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde "Davos benim için bitmiştir" diyerek terk ettiği zirveden bu yana ilk kez başbakan düzeyinde temsil edilecek.

 Zirvede Türk iş dünyasını ise B20 Türkiye ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile B20 Türkiye'nin Görev Güçleri başkanlıklarını yürüten Güler Sabancı, Ferit Şahenk, Hüsnü Özyeğin ve Ali Koç temsil edecek. Davos'ta B20 Türkiye ve TOBB iki büyük organizasyona ev sahipliği yapacak. İlk organizasyon, B20 ve World Economic Forum'un ev sahipliğinde, 22 Ocak'ta gerçekleşecek "G20 Gündeminin Geliştirilmesi" oturumu olacak. Oturumun açılışı Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından yapılacak.

 Başbakan Ahmet Davutoğlu ise oturumun kapanış konuşmasını gerçekleştirecek. Türkiye'nin Dönem Başkanlığı'nın 2015 yılı öncelikleri ve gündemi ile B20 Türkiye'nin çalışmalarına değinilecek oturum, B20 Görev Gücü Başkanları ile Coca-Cola CEO'su Muhtar Kent, OECD Genel Sekreteri Angel Gurria Gurria ve küresel iş dünyasının üst düzey temsilcilerini buluşturacak. 23 Ocak'ta ise TOBB, Davutoğlu onuruna vereceği resepsiyonda Davos'ta bulunan CEO'ları ve uluslararası kuruluşların temsilcilerini ağırlayacak. 

star

 

Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,479 µs