En Sıcak Konular

Akil İnsanlar'dan İstanbul için kritik uyarı

20 Ocak 2015 08:56 tsi
Akil İnsanlar'dan İstanbul için kritik uyarı İstanbul’da çeşitli ilçelerde bulunan bombaların barış sürecini de hedef aldığını belirten Akil İnsanlar, “Amaçları Cizre’deki provokasyonu İstanbul’a taşımak” dedi.

Diyarbakır, Hakkari ve  Cizre’de meydana gelen olayların ardından İstanbul’da bazı noktalara bomba konuldu. Akil İnsanlar Heyeti üyeleri ve Kürt entelektüeller olayların provokatif olduğuna dikkat çekerek, İstanbul’daki bombalı eylemleri Barış sürecini hedef alan  Kobani, Diyarbakır, Hakkari ve  Cizre’deki olayların devamı olarak görmek gerektiğini söyledi.

Yazar Muhsin Kızılkaya, “Gerçekten bombaları PKK’nin gençlik yapılanması koyduysa ortada ateşkes olup olmadığını da sorgulamak gerekir. Bunlar provakatif eylemlerdir ve PKK’ya aittir. PKK’nın kendi gençlik yapılanmasına hakim olması, içlerindeki bu yapıyı temizlemesi gerekir. İstanbul’daki bombaları Hakkari ve Cizre’de yaşananların bir devamı olarak görmek lazım” dedi.

Eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, Türkiye toplumunun barış sürecinden bezdirilmek istendiğine dikkat çekti.  Kurt, “İmralı ve Hatip Dicle, bu süreçte büyük çaba harcamasına rağmen sürekli provokasyonlara malzeme üretiliyor. Açıkçası Öcalan’ı İmralı’ya gömmeye çalışıyorlar. Sokaklara konuşan bu bombalar aslında PKK içindeki bu gurupların arasındaki çatışmanın birer sonucudur” dedi.

Cizre’de bir oyun oynanıyor

Kürt entelektüel Ümit Fırat ise, şunları söyledi: “Pek çok ülkede var buna benzer odaklar. En son Fransa’da ki terör olaylarına şahit olduk . Aslında konulan bombaları PKK üstlenmek zorunda kalıyor biraz. Kendi içlerinden birileri bombaları koyuyor,  mecbur kalıyor üstlenmeye, farklı bir kanadı olsa bile neticede kendi adamları. Cizre hem tarihsel hem de konum olarak çok iyi seçilmiş bir pilot bölge. Provokasyon deyip geçmemek lazım. Hakkari’de Diyarbakır’da tutturamadıklarını Cizre’de gerçekleştiriyorlar.”

Star

Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,245 µs