En Sıcak Konular

Herkes bugün verilecek kararı bekliyor

20 Ocak 2015 08:42 tsi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'faizleri indirmek için daha neyi bekliyorsunuz" uyarısının ardından, gözler Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun bugün yapacağı toplantıya çevrildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta Merkez Bankası’nın faiz indirmesi konusunda “Daha ne bekliyorsun?” eleştirisinin ardından gözler bugün yapılacak Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına çevrildi.

Merkez Bankası’nın kısa vadeli faizlerde indirime gideceği beklentisi, indirime gitmeyebileceği beklentisine göre daha yüksek bir ihtimal olarak görülüyor. Bankacılar, Erdoğan'ın açıklamalarının bugün sonuçları açıklanacak Merkez Bankası toplantısında politika faizinde indirim yapılabileceğine ilişkin beklentileri artırdığını belirtiyor.

Öte yandan bankacılar, hükümetin 25 baz puanlık bir indirime sıcak bakmayacağını taleplerinin yüksek miktarlı indirim olduğunu da söylüyor.

"MERKEZ BANKASI BAĞIMSIZSA BEN DE BAĞIMSIZIM"

Erdoğan, Cuma günü yaptığı açıklamada, dünyada herkes faizleri indirirken, Merkez Bankası’nın hâlâ aynı noktada durarak faizleri indirmediğini belirterek gerekirse "cumhurun sesi" olarak çağırıp kendileriyle bu konuyu konuşacaklarını söyledi.

"Ey Merkez Bankası daha neyi bekliyorsun?" diyen Erdoğan, "Şimdi diyebilirler ha, Merkez Bankası bağımsızdır, ben de bağımsızım. Cumhurun sesi olarak bunu yapmak durumundayım. Söylemek durumundayım ve gerekirse çağırıp kendileriyle de bunu oturup konuşacağız. Bu iş böyle yürümez" dedi.

Öte yandan hafta sonu gazetelerde yer alan habere göre Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Erdoğan'ın faiz konusundaki açıklamalarına katıldığını belirterek, Merkez Bankası’nın acilen faizleri indirmesi gerektiğini aksi bir tutumda ise "hakemin" değişebileceğini söyledi.

Bugün faiz kararını açıklayacak olan Merkez Bankası'nın politika faizi yüzde 8.25 seviyesinde bulunuyor.

Habertürk



Bu haber 456 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,123 µs