En Sıcak Konular

'Türkiye Ortadoğu ile alakalı sorun yaşayacak'

19 Ocak 2015 16:05 tsi
'Türkiye Ortadoğu ile alakalı sorun yaşayacak' Nobel ödüllü ekonomist Stiglitz, Türkiye'nin 2015'te ticaret ortakları ve Ortadoğu ile alakalı sorunlar yaşayacağı görüşünde olduğunun belirtti.

Nobel ödüllü ekonomist Joseph Stiglitz, Bloomberg HT canlı yayınına konuk olarak soruları yanıtladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politikalarını inovatif ve başarılı olarak niteleyen Stiglitz, gelinen noktada merkez bankalarının sorumluluklarının genişlediğini ve işlerinin zorlaştığını ifade etti.

Türkiye'nin 2015'te ticaret ortakları ve Ortadoğu ile alakalı sorunlar yaşayacağı görüşünü belirten Stiglitz, reel faizin negatife inmesi durumunda sorun yaratacağını ve yabancı sermaye çıkışı yaşanacağını söyledi.

Stiglitz ABD ve AVrupa Birliği'nde merkez bankalarının bağımsızlığına daha fazla vurgu yapıldığını söylerken, piyasaların etkisi altına girdikleri yönündeki eleştirilerin arttığını hatırlattı. Ekonomiyi düzenleme noktasında merkez bankalarının faiz dışında da güçlü araçları olduğunu söyleyen Stiglitz, küresel ekonominin sorunlarının bir ket merkez bankaları tarafından çözülemeyeceğini vurguladı.

"Hem ABD hem de Avrupa'daki sorun kredi kanallarının bloke olması" diyen Stiglitz, yıllar geçmesine rağmen ABD'de mortgage piyasasının hala sağlıklı şekilde çalışmadığını iddia etti. Küresel ekonomideki anemik görünümün sürecek gibi göründüğünü ifade eden Stiglitz, "Küresel ekonominin önündeki temel sorun toplam taleptir" dedi.

Stiglitz son olarak düşük büyüme ve yüksek işsizlik oranları gibi durumların önümüzdeki dönemlerde de devam edeceği yorumunu yaptı.

Bloomberg



Bu haber 998 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,662 µs