En Sıcak Konular

Mason locası sokağa iniyor

14 Eylül 2007 08:15 tsi
Mason locası sokağa iniyor
Son yıllarda kapalı kapılar ardından çıkma eğilimi gösteren Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası, masonik ürün satmaya karar verdi. Masonik madalyalar, takılar, şamdanlar ve kişisel eşyalar yakında satışa sunulacak.

Son yıllarda kapalı kapılar ardından çıkma eğilimi gösteren Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası, masonik ürün satacak. Loca yetkilileri, yakında bizzat Büyük Loca merkezi ve bağlı “vadilerde” masonik ürünlerin satışına başlanacağını, ayrıca bu konuda locanın resmi internet sitesinde bir de sanal market kurulacağını belirtti. Satışa sunulacak ürünler arasında sembolik malalar (mala lotu amblemleri), 33. derece beratları, masonik madalyalar, takılar, şamdanlar, kişisel eşyalar ve dekoratif ev eşyaları bulunuyor.
Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası'nın aldığı bu kararla eğitimli genç ve orta yaş şehirli kesimde mason modası yaratmak istediği yorumu yapılıyor.

İNTERNETTE SATILACAK

Locanın derece bakımından farklı olan üyelerine her derece alışlarında takdim edilen bir takım kolye ve nişanlar da dahil olmak üzere, çok sayıda masonik ürün satışa sunulacak.

Bu ticari faaliyet için hem loca merkezlerinde hem de sanal alemde kurulacak reyonlarda masonik ev eşyalarından, günlük kullanıma uygun kişisel takılara kadar geniş bir ürün yelpazesine yer verilecek. Locadan ve internet sitesinden yapılacak satışlara ek olarak bazı moda merkezlerinde masonik ürün reyonlarının açılması da gündemde.

ORİJİNALLER DE OLACAK

Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar 33. Derece Beratı ile eski tarihlere ait Royal Arch Masonları Büyük Üstadlık Beratı'nın tıpkı basımları satışa sunulacak ürünler arasında.

Söz konusu ürünler hem orijinal, hem kopya olarak satışa sunulacak. Ancak antika değeri taşıyan ürünlerin yeniden imal edilmiş tıpkı basımları satılacak. Egzotik ev eşyaları ve günlük kişisel kullanıma uygun takı çeşitlerinin bolca üretileceği ve çok yakın bir zamanda ilk önce locanın resmi internet sitesinde sergilenip, sonra da satışa çıkartılacağı öğrenildi.


Yeni yönetim dışa açılıyor

Locanın önceki Büyük Üstad'ı Kaya Paşakay'ın başlattığı yenilikler, Paşakay'ın desteklediği yeni yönetimce de sürdürülüyor. Locanın aktüel konularla içli dışlı olma eğilimi devam ederken, buna paralel olarak kamuoyunda masonlarla ilgili giz perdesinin de aralanması amaçlanıyor. Paşakay, masonları ilk dışa açan, faaliyetleri sadece masonlar arasında değil, kamuoyunda da ilgiyle izlenen bir kişi haline geldikten sonra, siyasi konularda da eskiye oranla daha açıktan tavırlar almaya başlamıştı.

yenişafak



Bu haber 1,223 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,485 µs