En Sıcak Konular

Türkiye dünyada iddialı bir oyuncu olacak

18 Ocak 2015 14:41 tsi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, "Türkiye'nin dışa bağımlılığını azaltmak için büyük projeler hayata geçireceğiz. Türkiye, bilim ve teknolojide dünya süper liginin iddialı bir oyuncusu olacak" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, partisinin 73. İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Kobani bahanesiyle bazı kesimlerin ülkeyi karıştırmaya çalıştığını söyledi.
 
Kamu düzenini sağlayacak tedbirleri hayata geçirdiklerini ifade eden Işık, geçen günlerde Fransa'daki bir dergiye terör saldırısı yapıldığını anımsattı.
 
"Terörden çok çekmiş bir ülkeyiz, teröre çok kurban vermiş bir ülkeyiz. Onun için her türlü terörü ayrım yapmadan lanetliyoruz" diyen Işık, "Terörün önüne sıfat getirilmesine şiddetle karşıyız. Terör terördür, terörist teröristtir. Senin teröristin benim teröristim anlayışını asla benimsemedik, benimsemeyeceğiz. Ama o terör eylemine tepkiyi Türkiye'nin aleyhine kullanmak isteyen mihrakların oyununu Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, o yürüyüşe katılarak bozdu" diye konuştu.
 
Davutoğlu'nun yürüyüşe katılarak Türkiye'nin hem Fransa hem de dünyayla teröre karşı dayanışma içinde olduğunu gösterdiğini dile getiren Işık, "Fakat, bundan birileri fena halde rahatsız etti. Halbuki onlar Türkiye'nin bu yürüyüşe katılmayarak kendilerine malzeme vereceğini düşünüyordu. Türkiye'de bir gazete tam bir provokasyon yaptı. Hiçbir özgürlük hiç kimsenin kutsalına hakaret edebilme hakkı vermez. Hele hele kainatın efendisi Peygamberimiz olursa asla ama asla mazur görülmez. Bu, ülkemize karşı yapılan en önemli provokasyonlardan biridir. Ama yine sağduyuyla bu provokasyonu bertaraf ettik, ediyoruz" şeklinde konuştu.
 
"Yılda 1 milyon 356 bin gence iş vermek inanılmaz"
 
Türkiye'nin 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüdüğünü vurgulayan Işık, Türkiye'de geçen yılın ekim ayının rakamlarının açıklandığını anımsattı.
 
Işık, Türkiye'nin ekim ayı itibarıyla son bir yılda iş hayatına katılan genç sayısının 1 milyon 929 bin olduğunu ifade ederek, buna karşılık 1 milyon 356 bin gence iş verildiğini söyledi.
 
"Bir yılda 1 milyon 356 bin gence iş vermek inanılmaz bir rakam" diyen Işık, çalışma hayatına katılan sayısının artması dolayısıyla işsizlik sayısının bir miktar arttığını kaydetti.
 
Işık, Türkiye'nin istikrarını sürdürdükçe işsizlik oranının aşağıya ineceğini belirterek, bunun için gereken çalışmayı yaptıklarını bildirdi.
 
Türkiye'nin savunma sanayi alanında yaptığı yatırımlara da dikkati çeken Işık, yatırımlar sayesinde savunma sanayisinde yerlilik oranının yüzde 60'lara yaklaştığını vurguladı.
 
Işık, şunları kaydetti:
 
"Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde aldığım talimat gereği, 2020 yılından önce kendi yerli arabamızı da yapacağız, dünya yollarına çıkaracağız. Türkiye'nin kritik teknolojilerin her birinin dışa bağımlılığını azaltmak için büyük projeler hayata geçireceğiz. Türkiye,  bilim ve teknolojide dünya süper liginin iddialı bir oyuncusu olacak. Türkiye artık bilime teknolojiye ve Ar-Ge'ye para ayıran ve bunu yapıp dünyadateknoloji üreten konuma geldi."
 
"Kural dışı engeller konuluyor"
 
Işık, Kocaeli'nin AK Parti'nin Türkiye'deki sayılı teşkilatlarından olduğunu söyledi.
 
AK Parti olarak maraton koştuklarını ifade eden Işık, "Hedefimiz belli, medeniyetimizin tekrar ihya ve inşası, selamın ve barışın yayılması ve ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkması hedefidir. Bunun için maraton koşuyoruz. Ama AK Parti olarak maratonu maalesef normal kurallarla koşmuyoruz. Maratonu engelli koşuyoruz. Bu hedefe varmak için koşturdukça önümüze kural dışı engeller konuluyor" diye konuştu.
 
AK Parti'nin iktidar olduktan sonraki darbe girişimlerine dikkati çeken Işık, kendilerinin değer eksenli politika yaptıklarını kaydetti.
 
Işık, "katile katil" demekten çekinmediklerini dile getirerek, "Sayın Cumhurbaşkanımız 'katile katil' dediği için ihanetin en büyüğünün düğmesine basıldı. 2008'den sonra bununla karşı karşıya geldik. Biz canımız dediğimiz insanların maalesef bizi can evimizden vurma girişimiyle karşı karşıya geldik. Paralel ihanetin bu ülkeye karşı yaptığı en büyük ihanetle karşı karşıya kaldık. Paralel yapı, eline hançeri aldı, ilkini cemaate sapladı, ikincisini AK Parti ve Türkiye'ye saplarken Cumhurbaşkanımız o eli havada yakaladı. O hançer yerine saplanmadan elinden düşürüldü. Hiç kimse bize 17-25 Aralık sürecini. bize 'yolsuzlukla mücadele' süreci diye yutturamaz" şeklinde konuştu.
 
30 Mart seçimlerinde milletin kendilerine "paralel yapının devletin tüm birimlerinden temizlenmesiyle" ilgili mesaj verdiğini belirten Işık, bunun için sağlanması gayret gösterdiklerini bildirdi.
 
Işık, paralel yapının en büyük ihaneti, TÜBİTAK'ın kritik birimlerinde örgütlenerek yaptığını ifade ederek, "Bunlar amaç olarak 'hizmet' diyordu. TÜBİTAK'ta kripto merkezinde ne işiniz var? Orada temel bilimler enstitüsü var, oraya adam koymamışlar ama kripto merkezinde çalışanları yıldırıp kaçırıp orayı ele geçirmişler. Ondan sonra da Cumhurbaşkanının, Başbakanın, Genelkurmay Başkanının, Anayasa Mahkemesi Başkanının, Bakanların telefonlarını dinlemişler. En çok dinlenen bakan da Enerji Bakanı. Niye? 'Türkiye enerjide stratejik ülke'. 'Hizmetle meşgulüm' diyen bir yapı, bu isimleri niye dinler?" diye konuştu.
 
Gezi Parkı eylemlerinde ilk 2 günün ardından çıkan olayların, yaşananların ağaç meselesi olmadığını gösterdiğini anımsatan Işık, şöyle devam etti:
 
"Madem meseleniz ağaç ise Yalova'da kaç tane ağacın hunharca kesildiğini biliyoruz. Bir vicdanlı milletvekili tepki göstermeseydi, bugünkü merkez medya o kadar ağaç katliamını görmezden gelecekti. Aydın'da AVM için ağaç katliamı yapıldı. AK Parti'yi rantçılıkla suçlayanlar Aydın'da AVM için ağaç katliamına sessiz kalıp, göz yumdular. Mesele ağaç meselesi değil, mesele Türkiye istikrar içinde giderse o hedeflerini yakalar, böyle olursa dünya çıkar eksenli olmaktan çıkar. Mesele bu. Onun için teşkilatlar olarak birbirimize daha sıkı sarılmalıyız." 
 
Hükümetlerinin Kocaeli'ye son dönemde yaptığı ve yapacağı yatırımları da anlatan Işık, "Artık büyük bir seçime gidiyoruz. 2015 seçimleri, Türkiyemiz açısından istikrarın devamı noktasında bu kutlu yürüyüşümüzün sağlıklı ve sıhhatli devam etmesi açısından son derece kritik bir seçim olacak. İnanıyorum ki Türkiye, bu seçimde yine AK Parti'ye çok güçlü bir destek verecek" değerlendirmesinde bulundu.

aa


Bu haber 783 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,414 µs