En Sıcak Konular

İstanbullulara akşam trafiği önerisi

13 Eylül 2007 22:16 tsi
Vali Güler, İstanbulluları akşam trafiği konusunda uyardı. Hem ramazan hem de okulların açılması ile içinden çıkılmaz hale gelen akşam trafiğini hafifletmek için ne yapmalı?

52. Zırhlı Tümen Komutanı Tümgeneral Mehmet Emin Alpman, İstanbul Valisi Muammer Güler'i makamında ziyaret etti.

Tümgeneral Alpman'ın Vali Güler'i ziyareti, basına kapalı olarak gerçekleşirken, gazetecilerin ziyaretten kısa bir süre görüntü almalarına izin verildi.

Ziyaretin ardından gazetecilerin, okulların açılacağı 17 Eylül'de İstanbul'un trafiğinde neler olacağına ilişkin sorularını da yanıtlayan Güler, şunları kaydetti:

''Devam etmekte olan alt ve üst geçit inşaatları, kavşak inşaatları, raylı sistem inşaatları var ama İstanbul Büyükşehir Belediyesi 17 Eylül'den itibaren belli noktalardaki inşaat çalışmalarını durduracak. İstanbul bir yandan trafiğini düzenlemek için yeni yollar, kavşaklar, alt ve üst geçitler yapmak zorunda. Bir yandan da artan sorunları gidermek zorunda. Vatandaşların da dikkatli olması gerekiyor. Ramazan ayı da başladı. Akşam iftara yetişmek için herkes aynı güzergahı, aynı saatte kullanmaya kalkarsa bunun sıkıntı yaratacağı belli.

O nedenle biz ikili eğitimin sabah 07.30'da, tekli eğitimin de 09.00'dan önce başlamamasını planlıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda mesai saatlerinde bir değişiklik yapmıştık. Bu sene böyle bir değişikliği gerekli görmedik. Çünkü memurların çıkış saatiyle okulların tekli ve ikili eğitim olarak dağılış saatleri ve bir de iftar saatini buna ekleyip trafik yoğunluğunu hesap etmek durumundayız.''

Vatandaşlardan da sabırlı olmalarını isteyen Güler, ''İstanbul'a araç girişinin yıllar itibarıyla ne kadar çok arttığını görüyoruz. Artık 2,5 milyona yaklaşan bir araç trafiğiyle karşı karşıyayız. Kara yolu ulaşımının çok yoğun olduğu bir konseptle bunu çözmesi öyle kolay bir şey değil. Raylı sistemin İstanbul'da artırılması lazım. Toplu taşımacılığın yoğun yaşanması lazım. Yeni metrobuslar da devreye girecek. 17 Eylül Pazartesi günü devletin, yerel yönetimlerin ellerinden gelen bütün çabayı göstereceklerini ve trafikte herhangi bir sorun yaşanmayacağını bekliyorum'' dedi.



Bu haber 356 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,879 µs