En Sıcak Konular

Ağar'ın cebinde kaç imza var?

13 Eylül 2007 21:23 tsi
Ağar'ın cebinde kaç imza var? İstifasını açıklayan Ağar neden geri döndü? Ağar, aday olacak mı? Desteklemeyen il teşkilatları hangileri? Ve Ağar’ın adaylığını onaylayan kaç il başkanının imzası var?

22 temmuz milletvekilleri seçimlerinin sonuçları açıklanmasından sonra basın danışmanı aracılığı ile sözlü olarak istifa ettiğini açıklayan DP genel Başkanı Mehmet Ağar’a en yakın ekibinin gitmesinde oyunlar oynadıkları öğrenilirken süreç ise şöyle gelişti

GİK TOPLANTISI VE AĞAR’IN FAKSI

Ağar’ın istifa ettiğini açıklamasından sonra başkanlık divanın Ağar’ı istifadan vaz geçirme çabaları düşülürken, kısa bir süre GİK toplantısını yapmayı kararlaştırdı. Toplantı öncesi ise il başkanları ile yapılan toplantıda Genel başkan yardımcısı Nevzat Ercan’ın kongreye kadar genel başkanlığı yürütmesi ve Ağar’ın istifasının onaylanması teklifi getirildi. Ayrı guruplar halinde gizli görüşmeler yapan İl başkanları yapılan oylamada bu teklifi oy çoğunluğu ile ret etti ve durum Ağar’a iletildi.
Ertesi gün toplanan GİK’in tek maddesi Ağar’ın istifasının onaylanması idi.
Kendisine oyun oynandığını fark eden Ağar; GİK toplantısından yarım saat önce Genel merkeze faks çekerek toplantıya katılmak için geleceğini bildirince olanlar oldu. Ve Ağar gelince sözlü istifası da GİK tarafından onaylanmamış oldu böylece Ağar’ın Genel başkanlığı hukuken devamlığını kazanmış oldu.

AĞAR ADAY OLACAK

Çiller yanlısı Ercan ve ekibinin partiye hakimiyetini önleyen Ağar’a 74 il başkanı imza vererek yanında olduklarını ve devam etmesini istedi.
Bu gelişmelerden sonra Kars il başkanı Turgut Oran ve Ankara milletvekili adaylarından Rufay Karahan’ın, Ağar’ın rakiplerini topa tutması ise dikkat çekti. Teşkilatların Ağar’ın geri dönüşünü desteklediklerini bildiren Kars il başkanı Turgut Oran’ın bu konuda kendisinin de imza verdiğini vurgulaması anlam taşıyordu. Yapılan güvenilir görüşmelerde ise Ağar’a 74 il başkanının aday olması sırasında destekleyecekleri konusunda imza verdikleri doğrulanıyordu ve Ağar’ın sessiz-sedasız oturmasındaki en büyük güven ve rahatlıkta bundan kaynaklanıyordu. Böylece Ağar’ın aday olacağı ise kesinlik kazanmış durumda.

Öte yandan Ağar’a ;Ankara, Kayseri ve Manisa il başkanlarının destek vermeyecekleri belli olurken, bu teşkilatlara bağlı ilçe teşkilatlarının bu karara uymayacağı da belirtiliyor.

Cafesiyaset.com Özel
 



Bu haber 403 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,996 µs