En Sıcak Konular

MHP'li Özcan Yeniçeri'den AKP'li Tülay Babuşçu'ya tepki

16 Ocak 2015 16:11 tsi
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "Varlığını cumhuriyete borçlu olanların, cumhuriyet dönemini 'kapanan bir parantez' ya da 'reklam arası' olarak nitelemesi, ibretlik bir vaka" dedi.

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bir AKP'li milletvekilinin "...600 yıllık imparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi" şeklindeki sosyal medyada çıkan ifadesini anımsatarak, "Bu arkadaş fena halde film seyretmiş, televizyonların önünde oturmuş olacak ki devletin ve milletin tarihini reklamlara indirgeyerek açıklamak gibi bir tavır içerisine giriyor" dedi.

Varlığını cumhuriyete borçlu olanların cumhuriyet dönemini "kapanan bir parantez" ya da "reklam arası" olarak nitelemesinin, "ibretlik bir vaka" olduğunu ifade eden Yeniçeri, şunları söyledi:

"Kapanan 600 yıllık bir imparatorluğun reklam arası ise o halde cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arkasındaki 16 Türk devletinin 3 bin yıllık simgesel askeri kıyafetleri ne anlama geliyor? Birisi de çıkıp 'Osmanlı İmparatorluğu'nu Türk tarihi içinde kapanan 600 yıllık reklam arası' olarak nitelerse ne dersiniz? Türk tarihi bir bütündür, parçalanamaz. Osmanlı İmparatorluğu Türk tarihinin değişim ve sürekliliği içinde çok önemli yeri olan bir Türk devletidir. Türkiye Cumhuriyeti ise öyle ucuz ve uçuk kafaların kapatacağı bir parantez değildir."

Paris'teki silahlı saldırıya değinen Yeniçeri, dünyanın hiçbir yerinde özgürlük adına hiç  kimsenin insanların dini, ahlaki ve milli değerlerine hakaret edemeyeceğini, ifade özgürlüğünün hakaret özgürlüğü olarak kullanılamayacağını söyledi.

Özgürlüklerine saygı bekleyenlerin önce kendilerinin inançlara ve değerlere saygı göstermesi gerektiğini vurgulayan Yeniçeri, "Özgürlük adına kimse Peygamberimize dil uzatamaz, saygısızlık yapamaz. Buna izin verilemez. Bu bütün dinler ve peygamberler için geçerlidir. Basın ve ifade özgürlüğü arkasına saklanarak inançlara ya da milli kahramanlara hakaret edenler gerçekte provokatörlük ve ajitatörlük yapanlardır" dedi.

Yeniçeri, gazetecilerin, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in "Siyasi Etik Komisyonu Kurulması" için çağrısı olduğunu hatırlatması üzerine, "Bu çok gecikmiş bir iş. Çok iyi bir gelişme olarak düşünüyorum. Umarız sınırlar çizilir. Ama önce her milletvekili kendi etik kuralını koymalı ve uygulamalıdır diye düşünüyorum" diye konuştu.

Aselsan'daki intihar vakalarına ilişkin bir soruya da Yeniçeri, "Aselsan olayları ilginç. Ciddi şekilde araştırılması lazım. Türkiye ne zaman stratejik bir meseleye el atıyorsa bu tip olaylar meydana geliyor" yanıtını verdi.

AA

Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,703 µs