En Sıcak Konular

Hizbullah, İsrail'in içlerine sızdığını doğruladı

16 Ocak 2015 14:49 tsi
Hizbullah lideri Nasrallah, İsrail'in kendi içlerine bir köstebek sızdırdığını doğruladı. Nasrallha, Hizbullah'ın üst düzey yetkililerinden birinin İsrail casusu olduğunu söyledi

Lübnan'daki Şii Hizbullah hareketinin lideri Şeyh Hasan Nasrallah, üst düzey üyelerinden birinin İsrail casusu olduğunu kabul ettiğini doğruladı.

Lübnan'da yayın yapan El Meyadin Televizyonu'na konuşan Nasrallah, beş ay önce tutuklanan ve sorgulanan bu kişinin, Hizbullah'ın "hassas" güvenlik birimlerinden birinde çalıştığını söyledi. Nasrallah "Biz bunu çok tehlikeli bir şey olarak değerlendiriyoruz ve son derece hasas bir şekilde hareket ediyoruz" dedi. Hizbullah lideri, sorgulanan kişinin adını açıklamadı. Lübnan medyasında ise İsrail casusu olmakla suçlanan kişinin Muhammed Şavraba olduğu yönünde haberler çıkmıştı.


KÖSTEBEK İKİ SUİKASTTE ROL ALDI

Hizbullah içindeki İsrail casusunun, hareketin liderlerinden en az ikisinin (İmam Muğniye ve Hasan El Lakis) öldürülmelerinde rolü olduğu söyleniyordu. Şii hareketin en üst düzey komutanı İmam Muğniye 2008'de Suriye'nin başkenti Şam'da aracına yerleştirilen bombanın patlaması, üst düzey komutanlarından Hasan El Lakis de 2012'de Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü.

Nasrallah ise medyadaki bazı haberlerin "abartılı" olduğunu, direnişin askeri yapısına sızılamadığını söyledi.
Orta Doğu'nun en gizli ve güçlü hareketlerinden biri olan Hizbullah ilk kez bir casusu ortaya çıkarmıyor.
Ancak İsrail istihbaratının içine sızdığının ortaya çıkmasının, özellikle de Suriyeli muhaliflere karşı da savaştığı bir dönemde Hizbullah'ın prestijine darbe indirdiği yorumları yapılıyor.


BU SAVAŞIN BİR PARÇASI

Nasrallah köstebek olayıyla ilgili olarak, "Bu bence bir zaafiyet ve olmaması gerekirdi. Ama eğer olduysa, bu savaşın bir parçasıdır. Bu İsrail'le bizim aramızdaki savaşın bir parçasıdır." dedi.

İsrail istihbaratı konuyla ilgili açıklama yapmayı reddederken, Emekli İsrail Generali Yaakov Amidror yaptığı açıklamada, "Bu tutuklama gösterdi ki, Hizbullah'ın sızılamaz imajı aslında gerçek değil" ifadelerini kullandı.



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,616 µs