En Sıcak Konular

Ünlüler Ramazan'da neler yapıyor, neler yaşıyor?

13 Eylül 2007 17:16 tsi
Ünlüler Ramazan'da neler yapıyor, neler yaşıyor? Ünlü sanatçılar, Sibel Can, Deniz Akkaya, Beyazıt Öztürk, Kıraç, Buket Saygı, Ajda Pekkan oruçlarını nasıl açtıklarını, Ramazanı nasıl geçirdiklerini, mübarek ayın kendilerine neler ifade ettiğini anlattılar...

Türkiye'nin en ünlü sanatçıları Mübarek Ramazan ayının kendilerine ne ifade ettiğini ve bu ayı nasıl geçirdiklerini anlattılar. Haber10'dan alınan bilgiye göre, sanatçıların çoğu Ramazan'la birlikte ruhani bir huzur da buluyorlar...

Orucunu suyla açıyor

Razaman'da oruç tuttuğunu söyleyen Sibel Can, iftarda mutlaka su içiyor. Ardından sıcak bir çorba tüketen şarkıcı, "Sahurda ise mutlaka meyve yiyip süt içiyorum" dedi. Ramazan ayında ailesiyle bolca vakit geçirdiğini belirten Sibel Can, "Bu ayın benim için anlamı çok büyük. Oruç tutup ibadet yaptıkça kendimi çok huzurlu ve sağlıklı hissediyorum" açıklamasını yaptı.

Annesi ile vakit geçiriyor

Annesine olan düşkünlüğüyle tanınan Beyazıt Öztürk, Ramazan'da annesinin yanında olmaya daha fazla özen gösteriyor. Orucunu iftariyeliklerle açtığını söyleyen Beyaz, "Ramazan'ın benim için anlamı çok büyük" diye konuşuyor.

Deniz, orucunu zeytinle açıyor

Ramazan ayında oruç tutmaya özen gösteren Deniz Akkaya, orucunu siyah zeytinle açıyor. Deniz, bu ayın kendisini çok duygulandırdığını da dile getiriyor.

Sağlığı el verirse orucunu tutuyor

Sağlığım verdiği sürece oruç tutarım" diyen Ajda Pekkan, şükredebilmek için oruç tutulmasının şart olduğunu söylüyor. Ajda, orucunu mutlaka suyla açıyor. Ardından da çorba içip iftarda bol meyve yiyor.

Karadeniz'in mısır ekmeği

Karadenizli ünlü türkücü Davut Güloğlu, iftarda mutlaka yörenin meşhur yemeği mısır ekmeğini yiyor. "İftariyelikleri görünce bile doyarım" diyen Davut, Ramazan ayında yardıma muhtaç kişilere el uzatarak çok mutlu olduğunu belirtti.

Biraz bekliyor sonra yiyor...

Birçok kişi gibi orucunu suyla açan Buket Saygı, bir müddet bekledikten sonra yemeğini yiyor. Buket, sağlığı el verdikçe oruç tutuyor.

'Hoşgörü' çağrısı....

Reflü hastası olmasından ötürü oruç tutamayan Erol Evgin, mutlaka fitre ve zekatını veriyor. Bu ayda ailesiyle birlikte olmaya daha fazla özen gösteren ünlü sanatçı, "Herkese bu ayda hoşgörülü olmasını öneriyorum" dedi.

Tüm ay sokak sokak dolaşıyor

Şarkıcı İzzet Özilhan, bu müberak ay boyunca sokak sokak gezip muhtaçlara yardım ediyor. Bunu gizli bir şekilde yapan İzzet, "İstanbul'un çok fakir semtlerini dolaşmaya çalışıyorum" diye konuştu.

Anlamı büyük

Ahmet Özhan, bu mübarek ayda hem oruç tutuyor hem de akşamları ibadetini yapıyor. Şarkıcı, bu sayede huzur bulduğunu ve mutlu bir insan olduğunu söylüyor.

Muhtaçlara elini uzatıyor

Sağlık sorunları nedeniyle oruç tutamayan Seda Sayan, bu mübarek ayda yardıma muhtaçlara her zamankinden çok el uzatıyor. Sokak sokak dolaşıp fakirleri doyuran şarkıcı, "Hep birlikte yapılan iftarlar beni çok duygulandırıyor" dedi.

İlahilerle huzur buluyor

Ramazan ayında okuduğu ilahilerle herkesin gönlünde ayrı bir yeri olan Şükriye Tutkun, "Bu sayede huzur buluyorum" dedi. Oruç tuttuğunu dile getiren şarkıcı, "Sadece aç kalmayı değil Allah'a şükretmeyi de öğreniyorum" diye konuştu.

Oruçtan vazgeçmez

Tuttuğu ilk orucu dün gibi hatırlayan Kıraç, "Çok küçük olduğum için zorlanmıştım ama o günden beri oruç tutmaktan kesinlikle vazgeçmedim" diye konuşuyor.



Bu haber 1,072 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,683 µs