En Sıcak Konular

Erdoğan, üçüncü gün de otelden çıkmadı

13 Eylül 2007 17:17 tsi
Denizli'nin Sarayköy İlçesi'ne 9 kilometre uzaklıktaki Umut Termal Resort SPA Otel'de tatil yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün de tesisten dışarı çıkmadı. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan için kırmızı alarma geçildiği, Başbakan'ın bel fıtığı olduğu

Umut Termal Otel'de kalan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tatilinin 3'üncü günü de dışarı çıkmadı, ziyaret ve görüşme taleplerini de kabul etmedi. Erdoğan, dün gece teravi namazı için de otelden çıkmadı. 22 meslek odası, sivil toplum örgütünün oluşturduğu Denizli Platformu'nun ziyaret talebine de olumlu yanıt verilmedi. Başbakan Erdoğan'ın bel fıtığı olduğu için termal tedavi gördüğü, güvenlik için kırmızı alarma geçildiği yolundaki haberlere Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci yanıt verdi.

Sorularını yanıtlayan Zeybekci şunları söyledi:

“Gazetelerde ve televizyonlarda Başbakan Erdoğan'ın korunması ve güvenliği için kırmızı alarma geçildiği, sağlık sorunu yaşadığı şeklinde haberler yer aldı. Güvenlik için kırmızı alarma geçilmesi söz konusu değil. Başbakanımız ile birlikte kaldığımız Umut Termal Otel'i sakin olduğu için tercih ettik. Uzun zamandır yoğun bir şekilde çalışan başbakanımızın iyi bir tatile ihtiyacı vardı. Ben hem kendisini Denizli'de ağırlamak, hem Denizli'nin termal sularını ve çamurunu tanıtmak için program yaptım ve kendisini davet ettim. Sağ olsun kırmadı ve Denizli'ye geldi. Başbakanımızın Denizli'yi tercih etmesi termal turizminin tanıtımına önemli katkı sağlayacaktır. Sarayköy bölgesine yeni yatırımların yapılmasını bekliyoruz. Başbakanımızın sağlık sorunu yaşadığı, bel fıtığı olduğu şeklinde haberler gerçeği yansıtmıyor. Başbakanımızın sağlığı çok iyi. Şu anda kendisi karşımda oturup gülümsüyor. Sakin bir tatil için Denizli'ye geldi. Herhangi bir sağlık sorunu yaşamıyor. Bugün de dışarı çıkmayacak.”

Başbakan Erdoğan'ın iftarda ızgarayı, sahurda kahvaltıyı tercih ettiği yolundaki haberlerin de gerçek olmadığını söyleyen Zeybekci, ilk iftarında Ege ve Denizli yöresinin sebze ağırlıklı zeytinyağlı yemeklerini ikram edeceklerini söyledi. Mönüyü kendisi ve eşi Ayşen Zeybekci'nin belirlediğini söyleyen Zeybekci, “Cuma günü namaz için program yapmadık ama bir program yapacağız. Cuma namazını termal tesislere 5 kilometre uzaklıktaki Hasköy'de, Sarayköy İlçesi'nde ya da Denizli merkezde kılacak. Ancak hangi cami olacağına son dakikada karar vereceğiz” diye konuştu.

Öte yandan, Umut Termal Resort SPA Otel'in çevresinde basın mensuplarının bekleyişi sürüyor. Jandarma, otelin altındaki yoldan Kabağaç Köyü'ne araç geçişlerine güvenlik soruşturması yaptıktan sonra izin veriyor. Hasköylüler de Başbakan Erdoğan'ın otelden çıkıp köylerini ziyaret etme umudunu sürdürüyor.

Dönem Sözcülüğünü İbrahim Tefenlili'nin yaptığı Denizli Platformu da randevu taleplerine yanıt bekliyor. Platform temsilcileri Başbakan Erdoğan'a, bir yandan ‘Denizli'ye hoş geldiniz’ derken, bir yandan da Denizli'nin acil sorun bekleyen dokuz maddelik istek dosyasını da sunmayı planlıyor. Sorunlar arasında Denizli-İzmir demiryolunun rehabitasyonunun hızlandırılması, Bölge Kalkınma Ajansı'nın Denizli'ye kurulması, Teşvik Yasası'nda düzenleme yapılması, Bölge İstinaf Mahkemesi kurulması, Bölge Hastanesi kurulması, havaalanı terminal binasının biran önce tamamlanması yer alıyor.


 



Bu haber 518 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,744 µs