En Sıcak Konular

Saldırıdan sonraki ilk sayı yayımlandı

14 Ocak 2015 11:57 tsi
Fransa'nın başkenti Paris'teki ofisine geçen hafta silahlı saldırı düzenlenen haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo'nun saldırıdan sonraki ilk sayısı yayımlandı.

Derginin kapağında beyaz kıyafetler giyen ve Hz. Muhammed'in tasvir edildiği bir karakter göz yaşı döküyor. Karakter elinde "Ben Charlie'yim" yazılı bir kağıt taşıyor. Derginin isminin altında ise "Her şey affedildi" ifadesi yer alıyor.
 
Derginin iç sayfalarında Avrupa'da cihat yanlısı aşırı grupların yetiştirdiği teröristlere göndermelerin bulunduğu karikatürler yer aldı. Katoliklerin lideri Papa Franciscus'un da çizildiği dergide pazar günü Paris'te düzenlenen Cumhuriyet yürüyüşünde, dini ayinlere katılanlardan daha çok kişinin bulunduğunu belirten karikatürler orta sayfadan verildi. Arka kapaktaki bir karikatürde ise terörist saldırıyı düzenleyen Kouachi kardeşler konu edildi.
 
Sabah erken saatlerde satışı başlayan dergi için gazete bayilerinde ve çeşitli satış noktalarında uzun kuyruklar oluştu. Birçok bayide derginin nüshaları tükendi.
 
Kağıt baskı olarak sadece Fransızca, Türkçe ve İtalyanca basılan dergi 25 ülkede dağıtıldı. Derginin elektronik versiyonunda ise İngilizce, Arapça ve İspanyolca dil seçeneği bulunuyor. Çarşamba günleri piyasaya çıkan ve genelde 60 bin adet basılan derginin bu haftaki sayısı 3 milyon adet basıldı. Ancak dergiye gösterilen yoğun talepten dolayı baskı adedi 5 milyona çıkarıldı. Her hafta 8 sayfa basılan dergi bu sayısında 16 sayfa çıktı.
 
Charlie Hebdo ekibi, 7 Ocak'taki saldırının ardından Fransız Liberation gazetesinin binasına taşınmıştı. Derginin Paris'teki ofisine 7 Ocak'ta düzenlenen silahlı saldırıda ikisi polis, dördü karikatürist 12 kişi yaşamını yitirmişti.

aa


Bu haber 372 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,777 µs