En Sıcak Konular

Bakanlık ölçüyü tutturamayana cezayı kesti

11 Ocak 2015 14:05 tsi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, geçen yılki hazır ambalajlı mamul denetiminde 353 üründe aykırılık tespit etti. Üreticilere yaklaşık 217 bin lira ceza kesildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, geçen yıl yaptığı hazır ambalajlı mamul denetiminde 353 üründe aykırılık tespit etti. Miktarı eksik olan 62 ürün ve etiket bilgisinde aykırılıklar belirlenen 5 ürünün üreticilerine toplam 165 bin lira para cezası uygulayan Bakanlık, kalan 286 ürünün üreticilerine ise gerekli düzeltilmeleri yapmaları için süre verdi.
 
AA muhabirinin Bakanlık yetkililerinden edindiği bilgiye göre, hazır ambalajlı ürünlerde tüketici hakkının korunması, haksız rekabetin önlenmesi ve üretimde kalite standardının yükseltilmesi amacıyla denetim faaliyetleri aralıksız sürüyor. Söz konusu denetimlerde ambalaj üzerinde belirtilen net ürün miktarı ile ambalaj üzerindeki yazı ve birim işaret bilgileri kontrol ediliyor.
 
Bakanlık, bu kapsamda 2014 yılında 2 bin 791'i gıda, 295'i de gıda dışı olmak üzere toplam 3 bin 86 hazır ambalajlı ürünü denetledi. Yapılan denetim sonucunda 353 üründe aykırılık tespit edildi.
 
Söz konusu 353 üründen 62'si için miktar eksikliğinden, 5'i için de etiket bilgisindeki aykırılıktan, üreticilerine toplam 164 bin 755 lira para cezası uygulandı. Etiket bilgilerinde aykırılık tespit edilen 286 ürüne ise insan sağlığı, can ve mal güvenliği sebebiyle gerekli düzeltilmeleri yapmaları için süre verildi.
 
Çapraz denetim
 

Öte yandan, Bakanlık, aynı dönemde 30 ilde toplam 385 personelin katılımıyla üretici ve ithalatçı nezdinde çapraz denetimler gerçekleştirdi.
 
Bu kapsamda 867 firmada 935 ürünün denetimi yapıldı ve 29 firmanın ürününde miktar eksikliği, 120 firmanın ürününde ise ambalaj üzerindeki yazı ve birim işaret bilgilerinin eksik/yanlış gösterildiği tespit edildi. Bakanlık, bu aykırılıklar için de firmalara toplam 51 bin 626 lira para cezası uyguladı.

aa




 

Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,421 µs