En Sıcak Konular

Bu alanlar alışılmış turizm anlayışını değiştirecek

11 Ocak 2015 13:55 tsi
Orman ve Su İşleri Bakanlığı dünyada değişen turizm anlayışına paralel olarak ekoturizm-doğa turizmini ülkenin başlıca turizm kaynakları arasına sokmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye'deki doğal  güzellikleri turizme kazandırmak için uygulamaya koyduğu Doğa Turizmi Gelişme Planı çerçevesinde 81 ilde 527 doğa turizm alanı belirledi.
 
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce Doğa Turizmi Gelişme Planı hazırlandı.
 
Doğa turizmine konu olabilecek seçkin özellikli alanlarda yapılacak aktivitelerin belirleneceği plan çerçevesinde, alternatif turizm faaliyetlerinin de sürdürülebilir, geniş kapsamlı, katılımcı ve paylaşımcı gerçekleştirilmesi sağlanacak.
 
81 ilde 527 doğa turizm alanı tespit edildi
 

Çeşitli uygarlıklardan kalan zengin tarihe ve kültürel mirasa sahip olan Türkiye,  iklimsel çeşitliliği sebebiyle önemli bir biyoçeşitliliği de bünyesinde bulunduruyor. 420 civarında kuş türünün barındığı ülkede, aynı zamanda Avrupa'da belirlenen yaklaşık 12 bin bitki türünün 9 bini de yetişiyor.
 
Türkiye ayrıca dağları, ormanları, yaylaları, kıyıları, gölleri, akarsuları, florası ve faunası gibi tabii varlıklarının yanı sıra mağaraları ve kanyonları gibi zengin jeolojik güzellikleri de içinde barındırıyor.
 
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, ülkenin bütün bu tabii kaynaklarını gelecek nesillere aktarmak için 81 ilde 527 doğa turizm alanı tespit etti. Ayrıca bu alanlarda doğa turizmine konu olabilecek rotalar ve aktiviteler de belirlendi.
 
Eko turizm-doğa turizmi başlıcaturizm kaynakları arasına giriyor
 
Dünyada turistik tüketim şekillerinde yaşanan gelişmeler, alışılmış tatil anlayışını da değiştirdi. Yerli ve yabancı turistlerin beklentileri, deniz, kum, güneş üçgeninden çıkarak tabiatı keşfeden turizm anlayışına dönüştü.
 
Uygulamaya koyulan plan ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı dünyada değişen turizm anlayışına paralel olarak eko turizm-doğa turizmini ülkenin başlıcaturizm kaynakları arasına sokmak için çalışmalarını sürdürüyor.
 
Bu çalışmalara bağlı olarak eko turizm ile tabii güzellikler korunurken, kaliteli bir çevrede yöre halkınınturizm ile ilgili aktiviteleri kontrol edilerek de ülke ekonomisine fayda sağlanıyor.
 
Tabii güzellikler turizme kazandırılıyor
 
Tabiatı keşfetmek maksadı ile gerçekleştirilen doğa turizmi, son yıllarda Türkiye'de de sık sık gündeme geliyor.
 
Dünyada olduğu gibi ülkede de doğa turizm faaliyetleri genelde Milli Parklar, Tabiat Parkları, Tabiat Koruma Alanları, Tabiat Anıtları ve benzeri yerlerde gelişme gösteriyor.
 
Bunların yanı sıra uluslararası anlaşmalarla korunan Ramsar alanları, doğal sitler, özel çevre koruma bölgeleri de doğa turizmine yönelik önemli alanlar arasında yer alıyor.
 

Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,602 µs