En Sıcak Konular

Samsun'da tekne alabora oldu

11 Ocak 2015 13:44 tsi
Samsun'da tekne alabora oldu Gıcı Gölü'nde avcıları taşıyan teknenin alabora olması sonucu 3 kişi öldü, gölde kaybolan 4 kişinin arama çalışmalarına ise olumsuz hava koşulları nedeniyle ara verildi.

Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Sarıköy Mahallesi'ndeki Gıcı Gölü'nde avlanmak isteyen 7 kişi, tekneyle göle açıldı. Diger kalanların arama çalışmalarına ise olumsuz hava koşulları nedeniyle ara verildi.
 
Kuvvetli fırtına nedeniyle bir süre sonra tekne alabora oldu. Çevredeki vatandaşlarca yapılan ilk müdahalede, Dursun Namlı'nın (30) cesedi gölden çıkartıldı.
 
Deniz polisi ekiplerinin gölde yürüttüğü çalışmalarda ise kayıp kişilerden Muharrem Türkmen (37) ile Niyazi Türkmen'in (30) cesetleri dalgıçlarca bulundu. Cesetler, ambulansla Bafra Devlet Hastanesi morguna gönderildi.
 
Yetkililer, teknedeki 7 kişinin avlanmak için bölgeye geldiğini, geceyi göl çevresindeki bir kulübede geçirdikten sonra sabaha karşı tekneyle göle açıldıklarını bildirdi.
 
Dalgıçlar, göldeki aramalar sırasında bir pompalı tüfek buldu. Tüfeğin, avda kullanılmak üzere teknede olduğu tahmin ediliyor.
 
"Kuş ve balık avlamak için göle açılmışlar"
 
Kayıp kişilerden Bilgin Namlı'nın dayısı Murat Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknedekilerin kuş ve balık avlamak için göle açıldıklarını, dönüş yolunda teknenin alabora olduğunu söyledi.
 
Umutlu bir bekleyişi sürdürdüklerini anlatan Aydın, teknenin alabora olmasına, birkaç gündür devam eden fırtınanın neden olabileceğini kaydetti.
 
Ekipler, gölde kaybolan Yunus Emre Erol  (20), Yunus Semiz (38), Bilgin Namlı (15) ve Mehmet Ali Semiz'i (35) arama çalışmalarını sürdürüyor.
 
Öte yandan olayın duyulmasının ardından göl kenarına gelen kaybolan kişilerin yakınlarının endişeli bekleyişleri sürüyor.
 
Arama çalışmalarına ara verildi
 
Bafra ilçesinde avlanmak için Sarıköy Mahallesi'ndeki Gıcı Gölü'ne açılan ve fırtına nedeniyle alabora olan tekneden göle düşerek kaybolan 4 kişiyi arama çalışmalarına, olumsuz hava koşulları nedeniyle ara verildi.
 
Alabora olan tekneden göle düşen 7 kişiden birinin cesedini çevre sakinlerinin, 2 kişinin cesedini ise deniz polisi dalgıçlarının bulduğunu anımsatan yetkililer, kayıp 4 kişiyi arama çalışmalarına olumsuz hava koşulları nedeniyle ara verildiğini bildirdi.
 
Yetkililer, göl suyu sıcaklığının azaldığını, ekipler için bu durumun riskli olduğunu belirterek, kayıp Yunus Emre Erol (20), Yunus Semiz (38), Bilgin Namlı (15) ve Mehmet Ali Semiz'i (35) arama çalışmalarına sabah erkenden başlanacağını kaydetti.

aa


Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,617 µs