En Sıcak Konular

Mobese ve plakaları paralel örgüt karartmış

11 Ocak 2015 11:09 tsi
Şanlıurfa'da karanlık yapıya mensup polislerin Kobani eylemleri sırasında kentteki MOBESE ve Plaka Tespit Sistemini kararttığı ortaya çıktı.

Sivil hükümete karşı yargı ve polis içindeki unsurlarını harekete geçiren paralel yapının, Kobani olayları ile yerel seçimde terör örgütleri ve uzantılarıyla beraber hareket ettiği ortaya çıktı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nün 4 Ocak’ta paralel yapıya yönelik düzenlediği operasyonda, karanlık yapının kirli işbirliği ortaya çıktı. İddiaya göre paralel yapıya bağlı 2’si emniyet müdürü olmak üzere 6 polis memuru, MOBESE kameralarındaki araç plaka tespit sistemini (PTS) devre dışı bıraktı. Olası terör saldırılarına karışma ihtimali bulunan çalıntı veya aranan araçların plakalarını kameralar sayesinde tesbit eden sistemin, ihanet şebekesine bağlı polisler tarafından kontrol altına alındığı, vali ve emniyet müdürünün talimatına rağmen, terör ve istihbarat şubelerin erişimine açılmadığı belirlendi. Soruşturmayla ilgili görevlendirilen iki müfettişin hazırladığı raporda ise paralel ihanet, çarpıcı bir şekilde yer alıyor.

Talimat paralel öğretmenden

Emniyet Müdürlüğü raporlarına göre; paralel yapıya bağlı polislerin, Şanlıurfada’ki MOBESE kayıtlarını engellediği, Kobani protestolarını şiddete dönüştürmeye yönelik yapılacak eylemleri gizledikleri iddia edildi. Emniyetteki paralel imam yapılanmasının gözler önüne serildiği soruşturmasonucunda, 2 emniyet müdürü ile 4 polis açığa alındı. İddialara göre, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünde görevli 3. sınıf Emniyet Müdürü T. K. ile 4. sınıf Emniyet Müdürü K. G., olaylara zemin hazırlamak için uygulamaya koyduğu “ihanet planı”nın talimatını, Siverek’te bir ilkokul öğretmeninden aldı. F. K. isimli öğretmenin, paralel yapıya bağlı polisler ile düzenli olarak toplantılar yaptığı, hatta çevresindeki bazı kişilerden gerçek ismini gizleyerek, “Ahmet” kod ismini kullandığı belirtildi.  

Star



Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,698 µs