En Sıcak Konular

Hayat Boumeddiene ile ilgili MİT gerçeği

11 Ocak 2015 09:21 tsi
Hayat Boumeddiene ile ilgili MİT gerçeği Fransa polisi market olayında kaçmayı başaran Hayat Boumeddiene'in peşine düşünce MİT 'acil nota' ile devreye girdi.

Paris'te Kuaşi kardeşlerin ve market baskını yapan Amedy Coulibaly'in öldürülmesine rağmen Fransız polisi, market baskınından kaçarak kurtulmayı başaran Hayat Boumeddiene'yi her yerde ararken Türk güvenlik birimleri devreye girdi.
 
Haberlerde geçen ismin takiplerinde olduğunu tespit eden MİT 'acil nota' ile Boumeddiene'nin Madrid'te direkt uçuş ile İstanbul'a geldiğini ardından da Şanlıurfa üzerinden Suriye'ye geçtiğini Fransa'ya iletti.
 
2 OCAK'TA İSTANBUL'A İNDİ
 

Fransa polisinin şimdi her yerde aradığı, market baskının öldürülen Amedy Coulibaly'in sevgilisi olduğu ifade edilen Boumeddiene'in 2 Ocak'ta Madrid'ten kalkan bir uçakla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na indiği öğrenildi.
 
Paris'ten Madrid'e buradan da Mehdi Sabri isimli bir erkekle İstanbul'a gelen Boumeddiene pasaport kontrolündeki dikkat çekici tavırları yüzünden takibe alındı. İkili, Sabiha Gökçen'deki güvenlik birimlerinin risk analiz merkezindeki incelemesinin ardından MİT görevlileri tarafından adım adım izlenmeye başlandı.
 
İKİ GÜN KADIKÖY'DE KALDILAR
 
Boumeddiene ve Mehdi Sabri'nin havalimanından Kadıköy'e geçtikleri ve buradaki bir otelde iki günkonakladıkları öğrenildi. İkilinin 2 gün kaldıkları otelden sadece iki kere dışarı çıktıları tespit edildi. Boumeddiene ve Sabri'nin daha sonra Şanlıurfa'ya geçtikleri bilgisine ulaşıldı.
 
GSM HATTI EN SON SURİYE'DEN SİNYAL VERDİ
 
MİT, Boumeddiene'yi Kadıköy'de satın aldığı GSM hattı üzerinden 8 gün süre takip etti. En son sinyalin Suriye'deki Telabyad kasabası yakınlarından alındığı öğrenildi.
 
ANKARA RAHATSIZ VE TEPKİLİ
 
İstanbul'a İspanya'nın başkenti Madrid üzerinden gelen Boumeddiene ve arkadaşının süpheli tavırları üzerine MİT tarafından takibe alındığı ancak Fransız yetkililerin Türkiye ile bilgi paylaşımı yapmadığı ortaya çıktı.
 
Boumeddiene'nin AB istihbarat ağı içinde ''arananlar listesinde'' yer almasına rağmen açık kimliği ve pasaportunu kullanarak Madrid Havalimanı'ndan direkt olarak İstanbul'a uçuşuna izin verilmesi Ankara'nın tepkisini çekti.
 
Güvenlik yetkililerinin, Boumeddiene'nin gelişine göz yumulmasına ve sonrasında da ısrarla istenmesine rağmen bilgi paylaşımı yapmamasından rahatsız olduğu öğrenildi.
 
PARİS İŞBİRLİĞİNE YANAŞMADI
 
Güvenlik kaynakları, Fransa'nın bugün her yerde aradığı Hayat Boumeddiene'in bilgilerini MİT ile paylaşmaya yanaşmamasının, Paris'in terörle mücadelede işbirliğine gereken önemi vermediğinin göstergesi olarak yorumluyor.
 
Sabah


Bu haber 965 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,568 µs