En Sıcak Konular

IŞİD'den Güver'e gece baskını

10 Ocak 2015 14:46 tsi
IŞİD'den Güver'e gece baskını Irak'ın Musul ilinin Güver nahiyesinde çıkan çatışmalarda 30 Peşmergenin öldüğü, 42'sinin yaralandığı ileri sürüldü. Terör örgütü IŞİD'den de 40 militanın öldürüldüğü belirtildi.

Peşmerge kaynaklarından alınan bilgilere göre terör örgütü IŞİD, dün gece Güver nahiyesini almak için Peşmerge birliklerine saldırdı. Saatlerce süren şiddetli çatışmaların ardından bölgenin bir kısmı IŞİD'in eline geçti. Saldırıya hazırlıksız yakalanan Peşmergenin kaybı ağır oldu. 30 Peşmerge hayatını kaybederken, 42'si yaralandı.

40 IŞİD militanı öldürüldü

Güver cephesindeki Peşmerge komutanlarından Ali Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD'in, bölgedeki Arap köylülerin yardımıyla sallarla Dicle Nehri'nden Güver'e geçtiğini söyledi. Çıkan çatışmalar sonucu IŞİD'in ağır kayıp verdiğini anlatan Hüseyin, en az 40 militanın öldürüldüğünü ifade etti.

Şiddetli çatışmalar sonucu Güver'deki bazı bölgelerin kısa süreliğine IŞİD'in kontrolüne geçtiğini aktaran Hüseyin, Peşmergenin operasyon düzenleyerek buraları tekrar kontrolüne aldığını kaydetti.

Peşmerge Doğu Dicle Cephesi Komutanı Zaim Ali de IŞİD'in Mahmur, Güver, Kerkük ve Dicle Nehri'nin batısındaki cephelerin tümünde eşzamanlı olarak büyük bir saldırıya geçtiğini ancak ağır kayıplar vererek kaçmak zorunda kaldığını söyledi. Ali, saldırılarda Peşmergenin de ağır kayıp verdiğini sözlerine ekledi.

Musul'un Güver nahiyesi, Erbil'in merkezine sadece 35 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Güver ve çevre köylerde ağırlıklı olarak Araplar yaşıyor. Sık sık sıcak çatışmalar sahne olan Güver, bazen Peşmerge güçleri bazen de IŞİD militanlarının kontrolüne geçiyor. 

AA



Bu haber 927 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,844 µs