En Sıcak Konular

Davutoğlu Fransa'ya gidiyor

11 Ocak 2015 09:34 tsi
Davutoğlu Fransa'ya gidiyor Başbakan Davutoğlu, Fransa'nın başkenti Paris'te yapılacak terörü telin ve Fransız halkıyla dayanışma yürüyüşüne katılacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Paris'te meydana gelen terör saldırısına karşı düzenlenen dayanışma yürüyüşüne katılmak üzere bugün Fransa'ya gidecek.
 
Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Davutoğlu'nun, Fransız makamlarından alınan davete icabetle, 7 Ocak'ta Paris’te meydana gelen terör saldırısına karşı düzenlenen dayanışma yürüyüşüne katılmak üzere bugün Fransa’ya hareket edeceği bildirildi.
 
Paris’te yapılacak yürüyüşe Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Başbakan Davutoğlu'nun yanı sıra birçok ülkeden devlet ve hükümet başkanlarının katılacağı belirtilen açıklamada, ''Bilindiği üzere, Paris’te yaşanan menfur saldırı, ülkemiz tarafından en üst düzeylerde kınanmıştır. Sayın Başbakanımızın Paris’te yapılacak yürüyüşe katılımı, gerek bu zor zamanda Fransa halkının yanında yer aldığımızın, gerek terörle mücadele konusunda kararlığımızın ve dayanışmamızın bir göstergesidir'' ifadeleri kullanıldı.
 
Davutoğlu'nun Almanya temasları
 
Açıklamada, Davutoğlu'nun, Fransa ziyaretinin akabinde, Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Angela Merkel'in davetine icabetle bugün ve 12 Ocak'ta Almanya'ya da resmi ziyarette bulunacağı kaydedildi.
 
Başbakanın ziyareti çerçevesinde Alman mevkidaşıyla gerçekleştireceği görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra Türkiye-AB ilişkileriyle Suriye ve Irak başta olmak üzere güncel bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunulmasının öngörüldüğü ifade edilen açıklamada, Davutoğlu'nun ziyareti vesilesiyle, Almanya'nın önde gelen düşünce kuruluşlarından Körber Vakfında Türk dış politikasının öncelikli konularına ilişkin bir konuşma yapacağı ve Almanya'da yerleşik Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlarla biraraya geleceği belirtildi.
 
Açıklamada, ''Sayın Başbakanımızın ziyareti, özel ilişkilerimiz bulunan Almanya'yla ortak gündemimizdeki konuların tüm veçheleriyle ele alınmasına imkan sağlayacak ve gerek ikili, gerek uluslararası düzeyde işbirliğinin her alanda ilerletilmesine katkıda bulunacaktır'' görüşüne yer verildi.

aa


Bu haber 725 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,002 µs