En Sıcak Konular

Bu saldırıların İslam diniyle hiçbir ilgisi yok

9 Ocak 2015 22:13 tsi
Bu saldırıların İslam diniyle hiçbir ilgisi yok Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ülkede son yaşanan saldırıların İslam diniyle hiçbir ilgisi olmadığını söyledi.

Hollande, başkent Paris'te meydana gelen Charlie Hebdo saldırısı, Montrouge'da polislere saldırı ve Porte de Vincennes'de bir süpermarkette yaşanan rehine kriziyle ilgili konuştu.
 
Konuşmasına operasyonda yer alan güvenlik güçlerini cesaretleri ve etkinlikleri nedeniyle kutlayarak başlayan Hollande, son 3 günde yaşanan saldırıların son olmadığını yeni saldırıların da gelebileceğini belirterek, halka dikkatli ve ihtiyatlı olma çağrısında bulundu.
 
Önümüzdeki pazar günü yapılacak Cumhuriyet yürüyüşünün ülkedeki birlik ve beraberlik açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Hollande, "Pazar günkü yürüyüşe ben de katılacağım. Tüm Fransız halkının da katılmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
 
Bugün Musevilere ait bir süpermarkette yaşanan saldırıya da değinen Hollande, olayı anti-semitik bir eylem olarak değerlendirdi.
 
Dün Montrouge'da bir polisin ölümüne neden olan saldırının faili Amedi Coulibaly bugün Porte de Vincennes'da bir süpermarkete silahlı baskın düzenlemiş ve birçok kişiyi rehin almıştı. Polisin düzenlediği operasyonda Coulibaly ile 4 kişinin öldüğü duyurulmuştu.
 
Charlie Hebdo dergisine saldırarak, 12 kişiyi öldürdükleri bildirilen Said ve Şerif Kouachi kardeşler ise sığındıkları binada yapılan operasyonda ölü ele geçirilmişti.

aa


Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,196 µs