En Sıcak Konular

Toptan: Sakarya Zaferi, yurdumuzun işgal edilemeyeceğinin haykırışıdır

13 Eylül 2007 11:44 tsi
TBMM Başkanı Köksal Toptan, ''Sakarya zaferiyle, yurdumuzun işgal, milletimizin esir edilemeyeceği gerçeği bir defa daha haykırılmıştır'' dedi.

Toptan, Sakarya Zaferinin 86. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, bu zaferin, Kurtuluş Savaşının en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti.
      Sakarya Zaferinin, milletin ve şanlı ordunun tarihte eşine az rastlanır fedakarlıkları sayesinde kazanıldığını kaydeden TBMM Başkanı Toptan, mesajında şunlara yer verdi:
      ''Bu zaferle; yurdumuzun işgal, milletimizin esir edilemeyeceği gerçeği bir defa daha haykırılmıştır. Silah, cephane ve sayıca ordumuzdan kat kat üstün olan düşman kuvvetleri karşısında, muzaffer olmamızın en büyük nedeni, bağımsız ve özgür kalma tutkumuz olmuştur. Bu zafer, azmin ve özürlüğe olan inancın eseridir.
      Savaş öncesi, Mustafa Kemal Atatürk'e 'Başkomutanlık' yetkisi vererek zaferin kazanılmasında çok önemli roller üstlenen Meclisimiz, savaş sonrasında da O'nu 'Mareşal' rütbesi ve 'Gazi' unvanı ile onurlandırmıştır.
      Mustafa Kemal Atatürk'ün ''Hatt-ı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı şehit kanı ile sulanmadıkça, o yer terk edilemez'' emri ile kazanılan Sakarya Zaferi, tarihe altın harflerle yazılmıştır. Millet ve devlet olarak bununla ne kadar övünsek azdır.
      Tarihte eşine ender rastlanacak kutsi fedakarlıklarla kazanılan Sakarya Zaferimizin 86. yıldönümünü yürekten kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm ölümsüz kahramanları şükran, rahmet ve minnetle anıyorum.''

Milliyet



Bu haber 378 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,204 µs