En Sıcak Konular

Katolik grup: Charlie Hebdo sonunu kendi hazırladı

9 Ocak 2015 17:19 tsi
ABD'nin en etkili katolik gruplarından Dini ve Sivil Haklar için Katolik Birliği, Fransız mizah dergisinin kendi katli için provakasyon yaptığını ve derginin geçmişinin iğrenç olduğunu söyledi

Dünya saldırıya uğrayan Fransız Charlie Hebdo dergisiyle ilgili hamaset ve 'hoşgörü' mesajı verirken, ABD'li bir Katolik grup, derginin geçmişte yayınladığı saldırgan ve hakaretamiz karikatürleri gündeme getirdi ve saldırıyı derginin kendisinin provoke ettiğini söyledi.

ABD'nin en etkili Katolik grubu olan Dini ve Sivil Haklar için Katolik Birliği, Charlie Hebdo saldırısıyla ilgili yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada, derginin dünya medyası tarafından görmezden gelinen saldırgan yayın politikası eleştirildi.

Kuruluşun başkanı Bill Donohue imzasıyla yayınlanan açıklamanın başlığında, "Müslümanların kızmaya hakkı var" ifadesi yer alıyor. Açıklamada, Charlie Hebdo'nun 'hoşgörüsüz' olduğu ve gazetecilik geçmişinin 'iğrenç' olduğu öne çıkarıldı.

Açıklamada, "Aşağılamaya öldürmekle karşılık vermek, aşağılama ne kadar büyük olursa olsun kabul edilemez. Bu yüzden Paris'te meydana gelen olay hoşgörülemez. Ancak biz bu şiddete neden olan provokasyonu da hoşgörmüyoruz. O gazetede çalışanların, toplumsal figürleri aşırı şekilde hicveden mide bulandırıcı bir geçmişi var ve özellikle dini figürleri bu şekilde tasvir ediyorlardı. Derginin yayımcısı Stephane Charbonnier, saldırı sırasında hayatını kaybetti. Şu oldukça üzücü ki, o ölümünde kendisinin ne kadar çok payı olduğunun farkında değildi. Eğer o kadar kendini beğenmiş olmasaydı şimdi yaşıyor olabilirdi." ifadeleri yer aldı.

Bill Donohue, Charlie Hebdo'nun yayınladığı Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Aleyhisselatu Vesselam hakkında ve Hristiyan din görevlileriyle ilgili mide bulandırıcı karikatürleri gündeme getirerek, derginin yaptığı provokasyona işaret etti.

ABD'de 1973 yılında kurulan Dini ve Sivil Haklar için Katolik Birliği, ülkenin en etkili Katolik gruplarının başında geliyor. ABD'deki Katolik Kilisesi ile ast-üst ilişkileri olmamasına rağmen, kilise ile yakın ilişkilere sahip bir kuruluş olarak biliniyor. Kuruluş açıklamasında, ABD'li Katoliklerin de kendileri gibi düşündüğünü belirtti.



Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,453 µs