En Sıcak Konular

4 Bakanla ilgili komisyon raporunda şok ayrıntı

9 Ocak 2015 16:48 tsi
17/25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında eski 4 bakan hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kurulan Soruşturma Komisyonu, raporunu bugün Meclis Başkanlığı'na sunuyor.

TBMM Soruşturma Komisyonu'nda yer alan CHP ile MHP de muhalefet şerhlerini saat 17.00'ye kadar Meclis Başkanlığı'na sunacak.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili ve Soruşturma Komisyonu üyesi Mesut Dedeoğlu, raporunu 3 klasör halinde hazırladı. Muhalefet şerhinin giriş bölümünde Komisyon Başkanı'nın, üyelere haber vermeden, bir karar almadan tek başına keyfi bir şekilde yayın yasağını mahkemeden aldığını dile getiren Dedeoğlu, "Birleşmiş Milletler ambargosu nedeniyle İran İslam Cumhuriyeti'nin petrol ihracatı sınırlandırılmıştır. İran petrolünün yasa dışı yollardan piyasaya sürülmesiyle ilgili olarak hakkında soruşturma yapılan Babek Zencani, İran'da tutuklanmış ve mal varlığına el konulmuştur. Babek Zencani ile ilişkili olan ve Türk vatandaşlığına geçen Reza Zerrab'ın Türkiye'deki faaliyetleri MASAK, MİT ve Emniyet birimleri tarafından takip edilmiştir. MİT'in çalışmaları sonucu elde edilen bilgiler o dönemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a rapor olarak 2013 yılının Mart ayında 45650928 sayılı yazı ile bildirilmiştir. MİT, bu yazısı ile Başbakan Erdoğan'ı Reza Zarrab'ın Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri eski Bakanı Muammer Güler ile mevcut ilişkisinin ortaya çıkması halinde hükümetin aleyhinde kullanılabileceği konusunda uyarmıştır. MİT'in bu yazısı Başbakan Erdoğan'ın bilgisi dahilindedir." ifadelerini kullandı.

MHP'nin muhalefet şerhinde, İçişleri eski Bakanı Muammer Güler'in "5237 sayılı Türk Ceza Kanununun (TCK) nüfus ticareti başlıklı 255. maddesi 'rüşvet' başlıklı 252. maddesi 'resmi belgede sahtecilik' başlıklı 204. maddesi 'gizliliğin ihlali' başlıklı, 285. maddesi ve 'görevi kötüye kullanma' başlıklı 257. maddesi gereğince" Yüce Divan'a gönderilmesini istendi.

Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış'ın ise "Sağladığı menfaatler ve yaptığı kanunsuz işlerden dolayı TCK'nın 255. maddesine göre 'nüfuz ticareti', 252 'rüşvet' maddesi ve 'gizliliğin ihlali' başlıklı 285. maddesi gereğince" Yüce Divan'a gönderilmesi gerektiği belirtildi.

Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan'ın da "TCK'nın 204. maddesi 'resmi belgede sahtecilik', 252. maddesi 'rüşvet', 255. maddesine göre 'nüfuz ticareti', 257. maddesine göre 'görevi kötüye kullanmaktan'" Yüce Divan'a gönderilmesi istendi.

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın imar planına aykırı yapılan bütün bu usülsüzlüklere göz yumduğu ve denetimden sorunsuzca geçmelerini sağladığından TCK'nın 255. maddesine göre 'nüfuz ticareti' ve 257. maddesine göre 'görevi kötüye kullanmaktan' Yüce Divan'a sevkinin gerektiği ifade edildi.

CİHAN

Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,440 µs