En Sıcak Konular

CHP seçim barajı için geçici yasa maddesi istedi

9 Ocak 2015 14:12 tsi
CHP Grup Başkanvekili Gök, "Seçim barajının düşürülmesinin Anayasa'ya geçici madde eklenmesi suretiyle önümüzdeki seçimlerde uygulanmasını teklif ediyoruz" dedi

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve gazetecilerin sorularını cevapladı.

Gök, dört eski bakanla ilgili kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu'nun karara ilişkin raporunu Meclis Başkanlığı'na sunacağını ifade ederek, komisyonun CHP'li üyelerinin de kapsamlı ve ciddi değerlendirmeler içeren muhalefet şerhlerini vererek, tarihi görevlerini yerine getireceklerini söyledi.

Rapor Meclis Genel Kurulu'na geldiğinde vicdanlarla karar verilecek tarihi bir oylama yapılacağını belirten Gök, "CHP olarak bu tarihi sorumluluğumuz yerine getireceğiz. Ve burada vicdanlarıyla başbaşa kalacak AKP'li üyelerin de tüyü bitmemiş yetimin hakkının korunması yönünde sorumlu davranarak onların da tarihsel bir görevi yerine getireceklerine inanıyoruz. Bu inancımızı şimdilik, umudumuz az da olsa, muhafaza ediyoruz" diye konuştu.

SEÇİM BARAJI

Anayasa Mahkemesi'nin seçim barajına ilişkin kararını da değinen Gök, CHP olarak seçim barajının yüksek olduğunu, makul orana çekilmesi gerektiğini savunduklarını, bu yönde yüksek mahkemeden bir beklenti içinde olmadıklarını, verdikleri kanun teklifleriyle düzenlemenin gerçekleştirilmesini talep ettiklerini anlattı. Kanun tekliflerinin gündeme alınmasının AK Parti milletvekillerinin oylarıyla engellendiğini ifade eden Gök, şunları kaydetti:

"İktidar partisine bir çağrıda bulunarak, seçim barajının düşürülmesi, seçimlere bir yıl kaldığı için de bunun uygulanabilir olması açısından Anayasa'ya geçici madde eklenmesi suretiyle önümüzdeki seçimlerde uygulanmasını teklif ediyoruz. Bu konuda ısrarlıyız, konunun takipçisiyiz. Seçim barajının düşürülmediği anda Türkiye'de başka partilerin bağımsız ya da başka modellerle seçime girmesinin artık o olanağın hülle yolunun kaldırılması gerektiğine inanıyoruz. Seçim barajının yüksekliğinden dolayı Türkiye'de kaotik bir ortamın doğmasından da endişe ediyoruz. Seçim barajının yüksekliği dolayısıyla yaşanabilecek her türlü olumsuzluğun faturası AKP iktidarının üzerindedir."

Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,519 µs