En Sıcak Konular

Arınç: Daha çok birlikte çalışmaya ihtiyacımız var

9 Ocak 2015 13:58 tsi
Başbakan Yardımcısı Arınç, "Bizim tasfiye olmaya, ayrışmaya, ayrıştırmaya değil, daha çok birlikte çalışmaya ihtiyacımız var" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Bursa İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, bu kentte, 2011 yılındaki genel seçimlerden sonra ikinci il kongresini yarın yapacaklarını bildirdi.
 
Partisinin, kongrelerini başarıyla gerçekleştirdiğini ve il kongrelerini tamamlamak üzere olduğunu belirten Arınç, "Seçime giderken, 'Kongre yapmanın avantajları nedir, dezavantajları nedir, yapılsın mı yapılmasın mı?' tartışmalarına hiç girmedi AK Parti. CHP girdi ve ve kongre yapmaktan vazgeçti. MHP de henüz ciddi olarak kongrelerine başlamadı ama biz hamdolsun, neredeyse bine yakın ilçemizin tamamında kongrelerimizi yaptık, onun önünde, beldesi olan yerlerde, nüfusu 5 bini geçen yerlerde belde kongrelerimizi yaptık, hiçbir eksiğimiz kalmadı. Bursa olarak bunu söylüyorum, yoksa bazı illerde, bazı ilçeler kongre yapamadı, sayıları 30 civarında" diye konuştu.
 
Arınç, kongreleri kavgasız gürültüsüz, istişare ederek, başarıyla yaptıklarını vurguladı.
 
Partisinin, diğerleriyle karıştırılmaması gerektiğini anlatan Arınç, şöyle devam etti:
 
"Bizde esasen usul böyledir, bütün arkadaşlarımız da bunu bilirler ama bazı basın mensupları, haklı olarak da köşelerinde eleştiriler yapabiliyorlar, başka partilerle AK Parti'yi karşılaştırmak isteyebiliyorlar veya 'Şöyle olsaydı, daha iyi olmaz mıydı?' diyebiliyorlar ama biz yeni bir parti değiliz, özellikle yeni bir siyasetçi de değiliz. Yıllardan beri kendi çizgimizde siyaset yaparken, bir ilde, ilçede kongreye giderken neler yapılması gerektiğini de düşünmemiz lazım. Çünkü bir ayrılık olursa, birbirlerine karşı insanlar hasım durumuna veya çekingen duruma gelirse, partinin gücünü zayıflatmak adına bazı yanlış işler yapılırsa, bundan parti olarak zarar görebiliriz. Evet, tüzüğümüz esastır, Siyasal Partiler Kanunu da esastır ama bu esaslar çerçevesinde, bırakınız kendimize özgü yöntemlerle de iş yapabilelim. Bu yöntemimiz de danışmaktır, istişare etmektir, araştırmaktır, sormaktır." 
 
"Her seçimden başarıyla çıktık"
 
İktidar partisi olarak 13 yıldan bu yana her seçimden başarıyla çıktıklarını dile getiren Arınç, bunun bir sırrı olması gerektiğini söyledi.
 
AK Parti'nin kongrelerinin diğerlerinden farklı geçtiğini vurgulayan Arınç, şunları kaydetti:
 
"Sandalyelerin uçuştuğu, bazı partilerin yaptığı gibi, herkesin birbirine küfrettiği, yerinden bağırdığı, üstüne yürüdüğü, kafasında bilmem ne parçaladığı bir kongre yapmak bize yakışmaz. Böyle bir sonuç alırsanız, arkasından partide ayrılıklar, kavgalar, çekememezlikler olur. Biz herkesin kabiliyetini ortaya çıkarmasını ve herkesi bir arada toparlayabilecek bir yönetim listesi yapmasını arzu ederiz. Eğer 2-3 liste olursa, demokrasilerde mümkündür, mutlaka da olmalıdır şüphesiz ama iki liste demek, iki gruba ayrılan insan kitlesi demektir, üç liste demek üç gruba ayrılmış kitle demektir. Bunlardan biri seçilecekse, diğer ikisinin tasfiye olması demektir. Bizim tasfiye olmaya, ayrışmaya, ayrıştırmaya değil, daha çok birlikte çalışmaya ihtiyacımız var."
 
"Her seçimde 21 milyon 500 bin oy alan bir partiyiz"
 

Başbakan Yardımcısı Arınç, yıllardır belli bir çizgide siyaset yaptığını, bu doğrultuda istişare yoluyla adayların belirlendiğini ve herkesin o aday konusunda ittifak ettiğini dile getirerek, Milli Selamet, Refah ve Fazilet partilerinde bunun uygulandığını aktardı.
 
Fazilet Partisinin, 1999 seçimlerinde "küskünler hareketi"yle oy kaybettiğini anımsatan Arınç, 14 Mayıs 2000'de parti kongresinin iki adaylı yapıldığını ve Recai Kutan ile Abdullah Gül'ün yarıştığını anımsattı.
 
"O gün iki adaylı kongrenin mimarlarından birisi olarak ben şimdi tek aday üzerinde konuşuyor gibi olmayayım" diyen Arınç, AK Parti'de 2000 yılında Fazilet Partisinde yaşanan olay gibi bir gelişmenin olmadığını, başarıdan başarıya koştuklarını, oy oranını sürekli artırdıklarını, sadece 9,5 milyon kayıtlı üyesi olan ve her seçimde 21 milyon 500 bin oy alan bir parti olduklarını belirtti.
 
"Bırakın da adam üçüncü yıldızı taksın kardeşim"
 

Kongrede başka birinin de aday olmasının bu işin doğasında olduğuna değinen Arınç, şöyle konuştu:
 
"Bunu silah zoruyla önleyecek gücümüz yok, niyetimiz de yok ama öncelikle bir istişare mekanizmasının çalışmasında, arkadaşlarımızın ittifakının nerede olacağını görmemizde fayda var. Bunu da insani ölçülerle yapıyoruz. Kimsenin elini tutmak, ağzını kapatmak, ellerini bağlamak gibi hiç yaptığımız bir şey duydunuz mu? Hayır. 'Şu arkadaşımız olursa, daha başarılı olacak gibi görünüyor' dediğimizde, bu bizim şahsi kararımız değil, istişare sonucunda verdiğimiz bir karardır. Dolayısıyla Bursa İl Kongresi'ne giderken de yapacağımız şey çok basitti. Cemalettin Torun birkaç dönemdir yönetimlerde görev almış, en sonunda il başkanlığında şu kadar aydan beri görev yapmış. Şu anda üzerinde yıldız görünmüyor ama eğer bir futbolcu olsaydı, formasının üzerinde iki tane yıldız olması lazımdı. Bu yıldızlardan biri 30 Mart'taki mahalli seçimlerde kazandığı başarıdır, ikincisi de cumhurbaşkanlığı seçiminde Bursamızın kazandığı başarıdır. Bırakın da adam üçüncü yıldızı taksın kardeşim."
 
Arınç, AK Parti Genel Merkezinin de "Cemalettin Torun göreve devam edebilir, başarılıdır, kendisini seviyoruz, takdir ediyoruz" görüşünde ittifak ettiğini anlattı.
 
Sonuç itibarıyla Torun'un, dört dörtlük bir il başkanı adayı olarak delegelere tavsiye edileceğini bildiren Arınç, "Allah hayırlı, muvaffak etsin. Bizde böyle oluyor, beğenmeyen kızını vermesin, bizim kongrelerimiz böyle oluyor ama 'Ben de varım, ben böyle bir usul tanımıyorum, demokrasi var, Siyasi Partiler Kanunu, Seçim Kanunu var, ben de aday olacağım...' Gel seni alnından öpeyim kardeşim, olacaksan ol. Bu bizim şahsi kararımızdır, elbette delegemiz en doğrusuna, hayırlısına karar verir. Kızmayız, kaşımızı bile kaldırmayız, gözümüzü büyütmeyiz, yüksek sesle öksürmeyiz" ifadesini kullandı.
 
Bu tavsiye kararına rağmen adaylığını koyan ve seçilen bir teşkilatın feshedilmesine, 20 yıllık parlamento ve 40 yıllık siyasi hayatında hep karşı çıktığını vurgulayan Arınç, delegenin verdiği kararın arkasında olacaklarını bildirdi.

aa


Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,707 µs