En Sıcak Konular

Paris'te zanlılarla pazarlık yapılıyor

9 Ocak 2015 13:29 tsi
Fransız polis kaynakları şüphelilerin bir kişiyi rehin tuttuğunu bildiriyor. Yapılan müzakerelerde şüphelilerin teslim olmayacağını söylediği ifade ediliyor. Hollande ise benzer saldırılar beklediklerini söyledi

Charlie Hebdo saldırısını gerçekleştirdiği iddia edilen Cezayirli kardeşler, Paris'in kuzeyinde bir matbaada bir kişiyi rehin aldı. Kaynaklar rehinenin kadın olduğunu belirtiyor. Kauşi kardeşler polisle bağlantı kurdu. "Teslim olmayacağız" diyen Kauşi kardeşlerle polis arasındaki pazarlık devam ediyor.

Bu sabah otobanda polis ve zanlılar arasında yaşanan çatışmaların ardından, saldırganların yanlarında henüz sayısı bilinmeyen rehinelerle bir matbaa binasına girdikleri belirtildi. Polisin, saldırganlarla rehine pazarlığı sürüyor.

Saldırganların ilk olarak Peugeot 206 marka bir arabayı gasp ettikleri, daha sonra bir inşaatta durup oradan da birini rehin aldıkları söyleniyor. Bu arada yetkililer olayda ölü olduğu yönündeki iddiaları yalanladı.

Operasyon Paris'teki Charles-de Gualle Havalimanı'na 40 kilometre mesafede gerçekleşiyor. Charles-de-Gualle Havalimanı'na uçakların inmesine izin verilmediği belirtiliyor.

CUMHARBAŞKANI HOLLANDE AÇIKLAMA YAPTI

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande operasyonla ilgili açıklama yaptı. Güvenlik seviyesini en üst düzeye çıkardıklarını belirten Hollande, "Benzer saldırılar olabilir" uyarısında bulundu.

BAŞBAKAN: SAVAŞIMIZ İSLAM'LA DEĞİL

Fransa Başbakanı Manuel Valls gün içinde yaptığı açıklamada, "Savaşımız İslam'la değil terörizmle" dedi.

FRANSA İÇİŞLERİ BAKANINDAN AÇIKLAMA

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, polisin Cezayirli kardeşler Şerif ve Said Kauşi'yi aradığı bölgenin 40 kilometre yakınında bir operasyon düzenlediğini söyledi. Fransa İçişleri Bakan Cazeneuve saldırganların menzillerinde olduğunu açıkladı.

ZANLILAR: SİVİL ÖLDÜRMÜYORUZ, GİT

Bir görgü tanığı ise, Dammartin-en- Goele kasabasındaki matbaanın önünde, saldırganları özel harekat sandığını ve yanlarına giderek ellerini sıktığını iddia etti. Görgü tanığı: "Ellerimi sıkan saldırganlar, sivil öldürmüyoruz, git dediler" şeklinde konuştu.



Bu haber 474 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,419 µs