En Sıcak Konular

Paris saldırısı o örgütün işi!

9 Ocak 2015 11:10 tsi
‘Charlie Hebdo’ karikatür dergisine saldıranların El Kaide ile bağlantılı oldumları ortayla çıktı.

Fransa'nın başkenti Paris’te ‘Charlie Hebdo’ karikatür dergisine silahlı saldırı düzenleyen 12 kişiyi katleden Kouachi kardeşlerin El Kaide terör örgütü bağlantısı ortaya çıktı.

YEMEN'DE EĞİTİM GÖRDÜLER

Sabıkalı Şerif Kouachi'nin (32) El Kaide örgütüne destek vermekten Fransa’da hapis cezasına çarptırıldığı abisi Said Kouachi (34) Yemen’de El Kaide terör kampında eğitim gördüğü öğrenildi. Avrupa basınında çıkan haberlerde saldırıyı düzenleyen Kouachi kardeşlerin Amerikan istihbaratı tarafından El Kaide teröristi olduğu ve teröristlerin saldırıyı önceden planladıklarını saldırganların üzerinde el bombası ve silahlı olduğu duyuruldu.

Güvenlik güçleri tarafından her yerde aranan terörist kardeşler sırra kadem bastı. Fransa ülkede herhangi bir yeni terör saldırısına karşı güvenlik sayısını 100 bine yükseltti. Saldırgan teröristler her yerde aranıyor. Operasyonlar tüm hızıyla havadan ve karadan sürüyor. Fransa ve Avrupa’da katliamın acısı dinmedi. Eiffel kulesi ve kent meydanlarında Noel ağaçların ışıkları karardı. Her yerde anma törenleri devam ediyor. Fransa caddelerinde reklam panoları ‘Je suis Charlie’ (ben Charlie’yim) afişleriyle donatıldı.

PAZAR GÜNÜ BÜYÜK DAYANIŞMA GÖSTERİSİ

Bugün Avrupa’da camii ve mescitlerde Cuma namazında Paris saldırısı kınanıyor. Fransa ve Avrupa’nın büyük kentlerinde bugünden itibaren dayanışma gösterileri için sivil toplum örgütleri hareketlendi. Milyonlarca insan Paris saldırısını kınamak için meydanları dolduracak. Paris Pazar günü ülkenin en büyük dayanışma gösterisine hazırlanıyor. Pazar günü tüm meydanlarda halk yine ‘Je suis Charlie’ (ben Charlie’yim) mesajını verecek. Fransa karikatürcülerine ağlıyor.

Bu haber 448 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,890 µs