En Sıcak Konular

Komisyonun 4 bakanla ilgili gerekçesi

9 Ocak 2015 10:16 tsi
TBMM Soruşturma Komisyonu’nda 4 eski bakanın Yüce Divan’a gönderilmemesi kararında belirleyici olan AK Partili üyelerin savunmaları ortaya çıktı.

Habertürk'te yer alan habere göre; TBMM Soruşturma Komisyonu’nda en geniş biçimde görüşlerini dile getiren AK Partili Mustafa Akış, Reza Zarrab’ın İran ile olan ticaretinde hukuka aykırılık bulunmadığını ileri sürdü. Akış, “Bir kişinin gelir kaynağının İran ile yaptığı ticarete dayalı olması, gelirini suçtan elde edildiği anlamı taşımaz. Soyut ihbarlar, içeriği doğru delil kabul edildi” dedi.
 
17-25 Aralık soruşturmalarının “masum” olmadığını da savunan Akış, “paralel yapı” ile ilgili şu eleştirilerde bulundu: “Paralel örgüt tam bir Cizvit Tarikatı’dır. Tıpkı Cizvitler gibi çocukları erken yaşta kendi eğitim kurumlarında eğitmekte, onları ağabeyler, ablalar vasıtasıyla sıkı elemeden geçirmekte, en sadıklarının eğitim göreceği alanı, evleneceği kişiyi dahi belirleyerek onları bir kripto eleman olarak stratejik devlet kademelerine yerleştiriyorlar. Bu süreçte de eğitim aşamasında sınav sorularının elde edilmesi, devlet kademesinde rakiplerin iftira yöntemiyle yarışamaz hale getirilmesi gibi ‘amaca ulaşmak için her yol mubahtır’ anlayışıyla hareket edilmektedir. Bu örgütte takiye en önemli davranış biçimidir. Örgüt İslami cemaat kisvesi altında saklanmaktadır. Bu yapı 17-25 Aralık’ın mimarıdır.”
 
‘Makul şüphe bile bende oluşmadı’
 

4 bakanın Yüce Divan’a gönderilmemesini savunan AK Partili üyelerden Ayşe Türkmenoğlu ise dosyaları incelediğini, vicdanıyla konuştuğunu belirterek “Bakanlarla ilgili bende makul şüphe dahi oluşmadı” dedi.
 
CİZVİT TARİKATI NEDİR?
 

Bir Hıristiyan tarikatı olan Cizvitler 1534’te kurulmuştur. Cizvitlerin diğer tarikatlardan en önemli farkı, örgüt yapısıydı. Tarikat üyeleri, her toplumda diğer insanlarla uyum içinde, göze batmadan yaşardı. Kısa vadeli hedefler yerine hep uzun vadeli hedeflere yönelen tarikat kısa sürede Avrupa’nın en önemli siyasi ve ekonomik gücü haline gelmiştir. Tarikata kabul edilen herkes mutlaka uzun ve ayrıntılı eğitimlerden geçirilir, ancak başarılı görülenler tarikatın ideallerini öğrenebilirlerdi. Cizvitler, özellikle fakir ve yetenekli gençlere, kurdukları ya da destekledikleri özel okullar aracılığı ile çok iyi bir eğitim verirlerdi. Cizvitler, bir kurum ya da topluluk ile karşılaştıklarında asla açıkça kavgaya girmezler, gizli faaliyetlerle o kuruluşu yıpratırlardı.
 

Bu haber 469 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,484 µs