En Sıcak Konular

Çavuşoğlu: Terörün her türlüsünü lanetliyoruz

9 Ocak 2015 08:12 tsi
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Terörün çirkin yüzünü Avrupa'da ve dünyanın her bölgesinde görmeye başladık. Bu vesile ile terörün her türlüsünü lanetlediğimizi bir kere daha vurgulamak istiyorum" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara Vilayetler Evi'nde Büyükelçiler Konferansı vesilesiyle verilen akşam yemeğinde yaptığı konuşmada, iki gün önce İstanbul'da meydana gelen terör saldırısında bir polis memurunun şehit olduğunu hatırlatarak Paris'in ortasında gerçekleşen terör saldırısında 12 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı.
 
Çavuşoğlu, şöyle devam etti:
 
"Nijerya'dan gelen terör saldırısı haberi ile şok olduk ve Boko Haram'ın binlerce kişiyi öldürdüğüne dair bilgiler geldi. Terörün çirkin yüzünü Avrupa'da ve dünyanın her bölgesinde görmeye başladık. Bu vesile ile terörün her türlüsünü lanetlediğimizi bir kere daha vurgulamak istiyorum. Fransa'ya ve Fransa halkına, Nijerya'ya ve Nijerya halkına başsağlığı diliyorum. Terörle mücadelede bu ülkelerin yanında olacağımızı ve olmaya devam edeceğimizi de vurgulamak istiyorum."
 
Büyükelçiler Konferansının ilkinin 2008'de düzenlendiğini anımsatan Çavuşoğlu, Başbakan Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı yaptığı dönemde konferansının kapsamı ve içeriğinin genişletildiğini belirtti. Büyükelçiler konferanslarında her yıl dış politikanın muhasebesini yaptıklarını anlatan Çavuşoğlu, gelecek döneme ilişkin planlamaları ortak akıl ve eşgüdüm içinde gerçekleştirdiklerini ifade etti. Konferansa 237 büyükelçinin katıldığını ve 32 oturum gerçekleştirildiğini dile getiren Çavuşoğlu, bu kapsamda büyükelçilerin hükümet üyeleri ile bir araya geldiğini bildirdi.
 
Büyükelçiler Konferansının temasını "Yeni Türkiye Dış Politikasında Süreklilik ve Değişim" olarak belirlediklerine işaret eden Çavuşoğlu, "Bu başlık altında 5 asırlık köklü bir geleneğe dayanan dış politikamızın yeni Türkiye hedefine nasıl katkı sağlayabileceğini değerlendirdik" dedi.
 
Çanakkale Savaşlarının 100. yılı olduğunu belirten Çavuşoğlu, konferansa katılan büyükelçilerin Çanakkale ziyaretini, hava şartları nedeniyle iptal etmek durumunda kaldıklarını anlattı.
 
Dışişleri Bakanlığı olarak 2014 yılında pek çok sorunla mücadele etmek zorunda kaldıklarını belirten Çavuşoğlu, şunları kaydetti:
 
"17 Aralık'ta devletimize karşı darbe girişiminde bulunan paralel ihanet çetesi, maalesef Dışişleri Bakanlığımızı da hedef aldı. Devletimizin en mahrem kalması gereken konuşmalarını dinledi ve yayınladı. Büyükelçilerimiz de paralel yapının gerçek yüzünü muhataplarına anlatmak için çaba harcadılar. Bu yöndeki gayretlerimizin süreceğinden emin olabilirsiniz."

aa

Bu haber 437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,932 µs