En Sıcak Konular

Paris'teki silahlı saldırıya tepkiler

8 Ocak 2015 16:31 tsi
AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır: "Türkiye, terör ve radikalizmin her türlüsüne karşıdır. Terör ve radikalizm tüm insanlık için bir tehlikedir ve bunun önlenmesi için bütün dünya ülkeleri, bütün dünya halkları ortak çaba sarf etmelidir"

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yönelik saldırı hakkında, "Türkiye, terör ve radikalizmin her türlüsüne karşıdır. Terör ve radikalizm tüm insanlık için bir tehlikedir ve bunun önlenmesi için bütün dünya ülkeleri, bütün dünya halkları ortak çaba sarf etmelidir" dedi.

Bozkır, bakanlıktaki makamında Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer ve Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser'i ayrı ayrı kabul etti.

Bakan Bozkır, Fransa'da haftalık karikatür dergisi Charlie Hebdo'ya düzenlenen ve 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili olarak çok üzüntülü olduklarını dile getirerek, şunları söyledi:

"Türkiye, terör ve radikalizmin her türlüsüne karşıdır. Terör ve radikalizm tüm insanlık için bir tehlikedir ve bunun önlenmesi için bütün dünya ülkeleri, bütün dünya halkları ortak çaba sarf etmelidir. Türkiye'nin çok canı yanmış olan bu mücadelede kazanımları önemlidir. Bu tecrübe kazanımlarını bütün Batı camiası ile paylaşmaya ve bu sayede tekrar dünya barışını, istikrarını ve huzurunu sağlamaya bir katkı olmaya gayret edeceğiz."

Gelecek haftadan itibaren Batı ülkelerine ziyaretleri olacağını açıklayan Bozkır, ziyaretler vesilesiyle bu konudaki görüşlerini paylaşacaklarını dile getirdi. Bakan Bozkır, olayla ilgili olarak Fransa hükümetine ve Fransa halkına baş sağlığı diledi.

Bozkır, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser'in ziyaretine ilişkin olarak da bunun bir nezaket ziyareti olduğunu ve görüşmede Türkiye'nin Dünya Bankası ile ilişkilerini, Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri ve Türkiye-AB ilişkilerinin ekonomik ilişkilere katkısını ele alacaklarını söyledi.

Dünya Bankası'nı Türkiye'nin 1947'den beri üyesi olduğu çok önemli bir kuruluş şeklinde nitelendiren Bozkır, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile katılacakları Davos toplantılarında da görüşmelere devam etme imkanı bulacaklarını belirtti.

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser de Fransa'daki saldırıyla ilgili olarak Fransız halkına taziyeleri iletti.

Raiser, ayrıca Türkiye ekonomisiyle ilgili beklentilerinin ne olduğu yönündeki bir soru üzerine, aralık ayında yayımladıkları tahminlere göre Türkiye ekonomisinin 2015 yılında yüzde 3,5 büyümesini beklediklerini belirtti.

Bölgedeki jeopolitik çevrenin Türkiye'nin büyümesi için risk faktörü olduğunu dile getiren Raiser, ancak enflasyonun düşmesi, düşen petrol fiyatlarının iç dengelere yardımcı olması gibi çeşitli faktörlerin birkaç ay öncesine göre daha iyi durumda olduğuna dikkati çekti.

Raiser, Türkiye'ye çok hızlı büyümeyi hedeflememe tavsiyesinde bulanarak, "İnanıyoruz ki ortalama ve sürdürülebilir bir büyüme hızı takip edilecek en doğru yol" diye konuştu.

Bakan Bozkır, Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Wölfer'in ziyaretiyle ilgili olarak ise gelecek hafta Avusturya'ya yapacağı ziyaret öncesinde ikili ilişkilerin yanı sıra Türkiye-AB ilişkilerini ve ziyaret çerçevesinde yapılacakları ele alacaklarını kaydetti.

Bozkır'ın görüşmeleri, görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti.

AA



Bu haber 492 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,372 µs