En Sıcak Konular

Sultanahmet bombacısının kimliği tespit edildi

8 Ocak 2015 11:17 tsi
Sultanahmet bombacısının kimliği tespit edildi İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sultanahmet bombacısının kimliğinin tespit edildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sultanahmet'teki terör saldırısıyla ilgili çok önemli mesafeler kat ettiklerini, saldırıyı gerçekleştiren kişinin kimliğinin tespit edildiğini belirtti.

Ala, "iç güvenlik paketinin" görüşüleceği TBMM İçişleri Komisyonu toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun merkezine düzenlenen baskın sonrasında, Dışişleri Bakanlığı'nın çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Ala, bu ülkede yaşayan Türk vatandaşları için spesifik olarak olarak kendilerine ulaşan tehdidin söz konusu olmadığını söyledi.

Dünyanın neresinde olursa olsun terörist yöntemleri şiddetle kınadıklarını vurgulayan Ala, terörizmin insanlık için büyük bir tehdit ve tehlike olduğunu, terörist yöntemlerle herhangi bir sonuç almanın mümkün olmadığını kaydetti.

Ala, "Ankara’daki Fransa büyükelçiliğinde önlem alındı mı?" sorusuna, "Gerekli önlemleri alıyoruz" cevabını verdi.

Ala, Sultanahmet'teki terör saldırısıyla ilgili soruları da yanıtlayan Ala, çok önemli mesafeler kat ettiklerini, saldırganın kimliğini tespit ettiklerini belirtti.

Soruşturmanın selameti ve irtibatların ortaya çıkarılması bakımından bu aşamada ayrıntılı açıklama yapmayı doğru bulmadıklarını dile getiren Ala, şunları söyledi:

"Önemli olan sonuç almaktır. Daha önceki Dolmabahçe saldırısıyla ilgili bazı gözaltılar oldu, onlar tutuklandı. Hem önleme konusunda çok ciddi çalışmalar yürütüyor hem de kaçak olur da saldırı gerçekleşirse bağlantıların ortaya çıkarılması konusunda son derece titiz çalışmalar yürütüyoruz. Biraz sabrederseniz sonuçları göreceksiniz. Önlenenler haber olmadığı için istihbaratın ne kadar yoğun ve etkili çalıştığı bilinmiyor."

Ala, Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili prosedürün ne aşamada olduğunun sorulması üzerine de, sürecin herkes için nasılsa öyle işlemeye devam ettiğini kaydetti.

AA



Bu haber 704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,541 µs