En Sıcak Konular

Fransa'da polis iki şüphelinin peşinde

8 Ocak 2015 11:12 tsi
Fransa'da polis iki şüphelinin peşinde Fransa Başbakanı Valls, karikatür dergisi Charlie Hebdo'nun ofisine düzenlenen saldırının faillerinin takip edildiğini söyledi. Fransız polisi de 2 şüphelinin fotoğraflarını yayınladı.

Fransa Başbakanı Manuel Valls, haftalık karikatür dergisi Charlie Hebdo'nun ofisine dün düzenlenen saldırıyla ilgili bazı kişilerin gözaltına alındığını, faillerin takip edildiğini ve tehlikenin henüz bitmediğini söyledi.
 
RTL radyosuna konuşan Valls, saldırıyla ilgili bazı kişilerin gözaltına alındığını belirtti. Dünkü saldırının "faillerinin takip edildiğini ve riskin henüz sıfırlanmadığını" vurgulayan Valls, ayrıca yüzlerce kişinin takip edildiği ve onlarca kişinin sorguya alındığı bilgisini verdi.
 
Valls, polis ve yargı yetkililerinin saldırı planı bulunan gruplarla mücadele ettiğini vurguladı.
 
Fransa'nın güvenlik zafiyeti konusunda yapılan eleştirilere yanıt veren ve saldırganların uzun süredir takip edildiğini bildiren Valls, "Hiçbir durumda sıfır risk diye bir şey yoktur" ifadesini kullandı.
 
İki şüphelinin fotoğrafları yayınlandı
 
Saldırıya ilişkin üç şüpheliden en genç olanının dün Charleville-Mezieres karakoluna giderek teslim olduğu öne sürülmüştü. Fransız polisi ise hala bulamadığı iki şüphelinin adlarını ve fotoğraflarını yayınlayarak, halktan yardım istedi.
 
Cezayir asıllı Fransız vatandaşı olduğu belirtilen 32 ve 34 yaşlarındaki Şerif ve Said Kouachi kardeşleri gören ya da yerini bilenlerin polise başvurması istendi.
 
Polis akşam saatlerinde, Paris'e 200 kilometre uzaklıktaki Reims'in Chalons en Champagne bölgesinde bir binayı kuşatmış ancak şüphelilere ulaşamamıştı.
 
Fransız karikatür dergisi Charlie Hebdo'nun ofisine dün öğle saatlerinde düzenlenen silahlı saldırıda ikisi polis, dördü karikatürist 12 kişi yaşamını yitirmişti. Olayın ardından ülkedeki güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarılmıştı.

aa


Bu haber 456 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,682 µs