En Sıcak Konular

Davutoğlu'ndan saldırıya ilk tepki

7 Ocak 2015 21:01 tsi
Davutoğlu'ndan saldırıya ilk tepki Başbakan Ahmet Davutoğlu, Paris'te, mizah dergisi Charlie Hebdo'nun ofisine düzenlenen saldırıyı kınadı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Paris'te, mizah dergisi Charlie Hebdo'nun ofisine düzenlenen saldırıya ilişkin, "Biz, Türkiye Cumhuriyeti olarak gerekçesi ne olursa olsun her türlü teröre ve şiddete karşı en açık ve net tavrı almış bir ülkeyiz. Bu saldırıyı da bu terörü de en güçlü şekilde kınıyoruz ve bu zor günde Fransız halkının yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum" dedi.
 
Davutoğlu, Savunma Sanayii Müsteşarlığındaki Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'nın ardından gazetecilerin saldırıya ilişkin sorusu üzerine, bu haberden derin üzüntü duyduklarını ve etkilendiklerini belirtti. Davutoğlu, şunları söyledi:
 
"Biz, Türkiye Cumhuriyeti olarak gerekçesi ne olursa olsun her türlü teröre ve şiddete karşı en açık ve net tavrı almış bir ülkeyiz. Bu saldırıyı da bu terörü de en güçlü şekilde kınıyoruz ve bu zor günde Fransız halkının yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum.
 
Hiçbir gerekçe bu tarz bir terör faaliyetini mazur gösteremez. Bu faaliyetlerin zaten tırmanmakta olan kültürel gerilim alanlarına, çatışma alanlarına dönüşmesine engel olunması lazım. Bu da hepimizin, ortak şekilde, terör faaliyetleri karşısında tutum almamıza bağlıdır. Şiddet ve terör dilinin dünyada egemen olmaması yönünde bütün ülkelerin ortak tavır alması önemlidir. Aynı şekilde herhangi bir şekilde yabancı düşmanlığı, ırkçılık vs. akımları konusunda hepimizin aynı hassasiyeti göstermesi... Kültürel barışın yaşandığı, kültürel barışın ve karşılıklı saygının egemen olduğu, terörün olmadığı bir döneme geçilmesi konusunda küresel bir işbirliğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu saldırının daha başka gerilim alanlarının oluşmasına sebep olmaması için elimizden geleni yapmak gerektiğine inandığımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum.
 
Saldırının İslam ile İslam diniyle herhangi bir şekilde irtibatı kurulamaz. İslam dininin yüce değerleri bu tür saldırıları kesinlikle tecviz etmez, bunlara cevaz vermez. İslam ile bu faaliyetler arasında kurulacak her türlü irtibat yanlış olacaktır."

aa

Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,758 µs